Κοσμος

«Ρωγμές στα Boeing 737» της Ryanair - Καθηλώνει τρία αεροσκάφη

Τι αποκαλύπτει ο Guardian που δεν το γνωρίζει το επιβατικό κοινό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boeing 737 της Ryanair
Boeing 737 της Ryanair / © EPA/SERGEY DOLZHENKO

Τουλάχιστον τρία Boeing 737 έχει καθηλώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, εξαιτίας ρωγμών ανάμεσα στο πτερύγιο και την άτρακτο. Τι αποκαλύπτει ο Guardian.

Τουλάχιστον τρία Boeing 737 του στόλου της έχει καθηλώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, εξαιτίας ρωγμών ανάμεσα στο πτερύγιο και την άτρακτο. Ο Guardian κάνει την εν λόγω αποκάλυψη σε σημερινό δημοσίευμά του επισημαίνοντας ότι το επιβατικό κοινό όφειλε να γνωρίζει αυτήν την πληροφορία.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας είναι το «τελευταίο θύμα» των ελαττωμάτων που παρουσιάζουν τα Boeing της νέας γενιάς με αποτέλεσμα να έχουν καθηλωθεί παγκοσμίως τουλάχιστον 50 αεροπλάνα από τις 3 Οκτωβρίου.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Qantas της Αυστραλίας και η αμερικανική Southwest έχουν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με τις ρωγμές, ενώ η Ryanair με τον μεγαλύτερο στόλο Boeing 737 στην Ευρώπη αρνείται να αποκαλύψει πόσα αεροπλάνα της έχουν επηρεαστεί.

Οι ειδικοί πάντως δεν θεωρούν ότι η παρουσία των ρωγμών είναι ανησυχητική για την ασφάλεια των πτήσεων. «Η ρωγμή είναι τρομακτική λέξη. Έγινε όμως σε ένα εξάρτημα, ένα πολύ μικρό τμήμα. Η ακεραιότητα της δομής του αεροσκάφους εξαρτάται από πολλά στοιχεία και η οδηγία της Boeing είναι πως δεν χρειάζεται να γίνεται επιτήρηση στο αεροσκάφος πριν από 1.000 κύκλους αεροσκάφους. Έχουν διαβεβαιώσει την Qantas ότι ακόμη κι αν υπάρχει μια ρωγμή σε κάποιο εξάρτημα, είναι ασφαλή για πτήση», δήλωσε η επικεφαλής ασφαλείας της Qantas, Ντέμπι Σλέιντ.

Μετά τα θανατηφόρα δυστυχήματα των Αιθιοπικών αερογραμμών και της Lion air, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που είχαν 737 έχουν σταματήσει να τα χρησιμοποιούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ