Κοσμος

Η «ιερή» επιταγή των 300.000 ευρώ για τον Μαλαισιανό απατεώνα

Δημοσιεύεται αποκλειστικά από την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jho Taek Low
Jho Taek Low

Ο «Πολίτης» δημοσιοποιεί σήμερα την επιταγή, ύψους 300.000 ευρώ την οποία εξέδωσε ο καταζητούμενος Jho Low, «εις πίστη της Αρχιεπισκοπής», στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

Την επιταγή, ύψους 300.000 ευρώ, την οποία εξέδωσε ο Μαλαισιανός απατεώνας 22 Σεπτεμβρίου του 2015 δίνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου και παρατηρεί ότι «κατά σύμπτωση» την ίδια ημέρα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε και το διαβατήριο του Jho Low μετά από την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών.

«Ο Σωκράτης Χάσικος σε ανάρτησή του στο facebook ισχυρίζεται ότι αποτελεί ψεύδος ότι το διαβατήριο δόθηκε λόγω της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου και υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ είπε ότι παρενέβη σε τρεις υποθέσεις για το καλό της Κύπρου και αποκάλυψε ότι η έπαυλη που αγόρασε ο Jho Low χτίστηκε σε γη που είχε πωλήσει η Εκκλησία σε επιχειρηματία. Η Τράπεζα Κύπρου όταν εκδόθηκε η επιταγή στην Αρχιεπισκοπή απευθύνθηκε στη ΜΟΚΑΣ και μπλόκαρε τους λογαριασμούς του Jho Low. Η ΜΟΚΑΣ έκανε έρευνα και ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς όμως να υπάρξει καμία περαιτέρω ενέργεια για ανάκληση της πολιτογράφησης», γράφει ο «Πολίτης» Κύπρου.

arxiepiskoposepistoli.jpg


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ