- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απογοητευμένος ο Μακρόν με τον Τραμπ για τη Συμφωνία του Παρισιού
Οι ΗΠΑ αποχωρούν και επισήμως από τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Μακρόν: «Λυπούμαστε για την επισημοποίηση της αμερικανικής αποχώρησης , που κάνει ακόμη πιο απαραίτητη τη γαλλο-κινεζική συνεργασία για το κλίμα».
Την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσουν και επίσημα οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει αύριο μια συμφωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η διαπίστωση ότι η συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι «μη αναστρέψιμη».
Η συμφωνία Μακρόν-Σι θα υπογραφτεί δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Τραμπ ότι υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σαγκάη, όπου συνοδεύει τον Μακρόν κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας εξέφρασε τη «λύπη» του Ελιζέ για την κίνηση αυτή των ΗΠΑ.
«Λυπούμαστε για την επισημοποίηση της αμερικανικής αποχώρησης , που κάνει ακόμη πιο απαραίτητη τη γαλλο-κινεζική συνεργασία για το κλίμα και την υπεράσπιση της βιοποικιλότητας», τόνισε Γάλλος αξιωματούχος από τη Κίνα. «Το κείμενο που θα υπογραφτεί αύριο συμπεριλαμβάνει μια παράγραφο η οποία αναφέρεται στο ότι η συμφωνία του Παρισιού δεν είναι αναστρέψιμη», συμπλήρωσε. Μακρόν και Σι θα έχουν αύριο επίσημη συνάντηση στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης εμπορίου στη Σαγκάη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύγκρουση με φορτηγό
Αγωνία για τους περισσότερους από 3.000 αγνοούμενους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι πρώτες φωτογραφίες με το νεογέννητο παιδί του
Η συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν
Συναγερμός στις αρχές
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι Σοσιαλδημοκράτες φαβορί για μια ακόμα φορά στη Σουηδία
Κατασυκοφάντησε τους Μακρόν, αποθέωσε τον Πούτιν, τώρα κατηγορεί τη χήρα του Τσάρλι Κερκ για τη δολοφονία του. Έχει παραφρονήσει ή απλώς θησαυρίζει και γελάει με όσους την πιστεύουν;
Δηλώνει αθώος και αντιμετωπίζει ακόμη και θανατική ποινή
Νεκρός και ο σκύλος τους - Τα γράμματα που βρέθηκα γύρω από τα πτώματά τους
Επιπλοκές στην υγεία της 53χρονης μετά τη μεταμόσχευση πνευμόνων στην οποία υποβλήθηκε
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπαίνει στο στόχαστρο του Κιέβου η πολιτική αεροπορία
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με πλήγματα εκατέρωθεν
Μετά την απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Λειψία
Έξι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση - Η Μόσχα εντείνει τα πλήγματα στο δίκτυο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της χώρας
Αντίποινα για την αποτυχημένη προσπάθεια των Ιρανών να βάλουν νάρκες στα Στενά
Η νύφη φορώντας λευκό νυφικό διέσχισε τον διάδρομο, με το νερό να φτάνει μέχρι τους γοφούς της
Η γερμανική βιομηχανία πιέζει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κίνα
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.