Κοσμος

Λονδίνο: Αποκαλύπτεται κρυμμένο έργο του Banksy

Αντίστροφη μέτρηση για να παρουσιαστεί στον κόσμο η τοιχογραφία σε κτίριο στη συνοικία Νότινγκ Χιλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bansky
Bansky/@Twitter

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αποκαλυφθεί κρυμμένο έργο του Banksy σε κτίριο στη συνοικία Νότινγκ Χιλ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποκαλυπτήρια ενός έργου του Banksy στο Λονδίνο. Η τοιχογραφία σε κτίριο στη συνοικία Νότινγκ Χιλ είχε καλυφθεί από τις σκαλωσιές κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών. Ενώ υπήρχε πρόταση να μετακινηθεί σε άλλο σημείο, τελικά ελήφθη η απόφαση να καλυφθεί με γυαλί και να φωτιστεί.
 
Απεικονίζει έναν ζωγράφο, ο οποίος έχει μούσι, φορά καπέλο και κρατά παλέτα, γράφοντας με κόκκινα γράμματα τη λέξη «Banksy». Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στο Reuters, μια απο τις ερμηνείες είναι ότι απεικονίζει τον Ισπανό ζωγράφο Ντιέγο Βελάθκεθ (17ος αι.)

Η τοιχογραφία βρίσκεται στη γωνία των Acklam και Portobello Road. Δημιουργήθηκε το 2008 και καλύφθηκε όταν η κατασκευαστική εταιρεία Enstar Capital ξεκίνησε την ανακαίνιση του κτιρίου, με στόχο τη δημιουργία πολυτελών διαμερισμάτων.

«Είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό στοιχείο για το κτίριο και ένα όμορφο χαρακτηριστικό στο Νότινγκ Χιλ που έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του Λονδίνου» τόνισε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Enstar Capital, Simon Lyons.

Και πρόσθεσε: «Ένας από τους λόγους που αγόρασα το κτίριο ήταν ότι υπήρχε ένα έργο του Banksy εκεί. Του χάρισε αυτό το εικονικό προφίλ. Έτσι, ενώ νομίζω ότι οι τιμές για τον Banksy είναι ανόητες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι κατά κάποιο τρόπο ήμουν θαυμαστής του με διάφορους τρόπους».

Τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν την προσεχή Δευτέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ