Κοσμος

Άγριο ξύλο για μια θέση πάρκινγκ - Ο χώρος έγινε «ροντέο»

Πώς η λογομαχία ενός αστυνομικού και ενός δικηγόρου οδήγησε σε εκτεταμμένα επεισόδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέση πάρκινγκ
Θέση πάρκινγκ/© Pixabay

Χαμός για μια θέση πάρκινγκ στην Ινδία, με αστυνομικό να τραβά όπλο και να πυροβολεί.

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση το Σάββατο σε χώρο στάθμευσης στην πρωτεύουσα της Ινδίας. Ένας αστυνομικός και ένας δικηγόρος διαφώνησαν για μια θέση πάρκινγκ. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οι δυο τους ήρθαν στα χέρια. Συνάδελφοι του δικηγόρου μπήκαν και αυτοί στον καβγά, με τον αστυνομικό να ζητά ενισχύσεις και ο χώρος να γίνεται... ροντέο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο αστυνομικός δεν δίστασε κατά τη διάρκεια του καβγά, να τραβήξει όπλο και να πυροβολήσει στον αέρα, την ώρα που συνάδελφοι του έκαναν χρήση σφαιρών από καουτσούκ. Έξαλλοι, οι δικηγόροι τον απώθησαν και πυρπόλησαν περιπολικό, απαιτώντας τη σύλληψη του αστυνομικού. Μεταξύ άλλων έστησαν μπλόκα στον δρόμο, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων. Οι εικόνες από το σημείο του καβγά παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο. Το περιπολικό έγινε παρανάλωμα του πυρός και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω του πυκνού καπνού και των δακρυγόνων.

Κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων τουλάχιστον 40 δικηγόροι τραυματίστηκαν -δύο εκ των οποίων από πλαστικές σφαίρες. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από δικαστήρια στο βόρειο τμήμα της πόλης. Εκτιμάται ότι η ένταση κράτησε δύο ώρες περίπου. Εκτός από το περιπολικό, στις φλόγες παραδόθηκαν μηχανές αστυνομικών καθώς και οχήματα μεταφοράς κρατουμένων. Ζημιές αναφέρθηκαν και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών, ενώ η φωτιά από επεκτάθηκε και σε κτίριο των δικαστηρίων.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος στάθμευσε το όχημά του σε σημείο όπου σταματούν τα οχήματα μεταφοράς κρατουμένων. Ο αστυνομικός τού είπε να φύγει, ο δικηγόρος δεν συμμορφώθηκε και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει...

Με πληροφορίες από Times of India/Ηindustantimes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ