Κοσμος

Η πραγματική ιστορία πίσω από γλυπτό που απεικονίζει βρέφος

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το γλυπτό ενός βρέφους σε εμβρυακή στάση, το οποίο είναι σκαλισμένο σε βράχο

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tempsnip.jpg

H φωτογραφία «ενός βρέφους που έχει σκαλιστεί σε βράχο από έναν πατέρα που έχασε το αγέννητο παιδί του από έναν μεθυσμένο οδηγό» δεν είναι τόσο αληθινή ιστορία

Η παρακάτω φωτογραφία ενός βρέφους που έχει σκαλιστεί σε βράχο, κυκλοφορεί με τη λεζάντα: «Αυτό το γλυπτό στον δρόμο σχεδιάστηκε από έναν πατέρα που έχασε τη σύζυγό του και το αγέννητο παιδί του από έναν μεθυσμένο οδηγό. Απίστευτο!»

Η ανωτέρω φράση είναι ενσωματωμένη στην εικόνα που αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook κι έχει τραβήξει την προσοχή πολλών χρηστών. Στη φωτογραφία απεικονίζεται το γλυπτό ενός βρέφους σε εμβρυακή στάση, το οποίο είναι σκαλισμένο σε βράχο. Σύμφωνα με το κείμενο είναι έργο ενός πατέρα μετά την απώλεια της γυναίκας και του αγέννητου βρέφους τους λόγω τροχαίου ατυχήματος. Περαιτέρω στοιχεία για την τοποθεσία του έργου και το χρόνο που δημιουργήθηκε δε δίνονται.

koinopoiisi-1024x538.webp

Στην πραγματικότητα, το γλυπτό δημιουργήθηκε το 2012 και βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Santo Domingo της Κολομβίας. Το «Pregnant Mountain», όπως τιτλοφορείται, λάξευσε σε ένα βράχο της περιοχής ο Dubian Monsalve και αποτελεί πλέον πόλο τουριστικής έλξης. Ο καλλιτέχνης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το έργο του αποτελεί μία ωδή «στη γυναίκα που δίνει ζωή, γιατί η ζωή είναι πολύτιμη από τη σύλληψή της μέχρι το τέλος της». Το γλυπτό είναι μέρος εργασίας του στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών του σπουδών.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ