Κοσμος

Το κλειδί της ταυτότητας του Banksy κρατά ο πρώην ατζέντης του

Έβγαλε στη φόρα παλιές φωτογραφίες παλιές φωτογραφίες του μυστηριώδους street artist

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bansky1.jpg
Banksy © Spencer Platt/Getty Images/ ideal images

Ο πρώην ατζέντης και φωτογράφος του μυστηριώδους street artist, Στιβ Λαζαρίδης, κυκλοφόρησε φωτογραφίες από τη εποχή της συνεργασίας τους.

Φωτογραφίες που δείχνουν τον Banksy εν δράσει, την ώρα που δημιουργεί ορισμένα από τα γνωστότερα έργα του, δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Βρετανία.

Τρεισήμιση μήνες μετά την ανακάλυψη στα αρχεία του βρετανικού δικτύου ITV μιας παλιάς συνέντευξης, που ίσως κρατά το κλειδί της ταυτότητας του Banksy, ο πρώην ατζέντης και φωτογράφος του μυστηριώδους street artist, Στιβ Λαζαρίδης, κυκλοφόρησε φωτογραφίες που καταγράφουν την υπερδεκαετή συνεργασία του με τον πελάτη του. Αν ελπίζατε, όμως, ότι θα δοθούν επιτέλους απαντήσεις για την ταυτότητα του Banksy, μάλλον θα απογοητευτεί, αφού σε καμιά από τις φωτογραφίες δεν απεικονίζεται το πρόσωπό του.

Ο ατζέντης, που κατάγεται και αυτός από το Μπρίστολ, όπως ο Banksy, είπε ότι απήλαυσε το διάστημα που συνεργάστηκε μαζί του, αλλά είναι χαρούμενος που αποχώρησε από τον κόσμο της Τέχνης. «Συνεργάστηκα μαζί του επί 11 ένδοξα χρόνια, διάστημα κατά το οποίο σπάσαμε κάθε κανόνα από το βιβλίο των κανόνων και παρέβημεν και ορισμένους νόμους. Μισώ τον κόσμο της Τέχνης. Έγινα μέρος του μόνον επειδή ο Banksy εκτόξευσε το κίνημα [της street art] στη στρατόσφαιρα. Ήταν, ωστόσο, μια υπέροχη διαδρομή. Χαίρομαι που αποχώρησα κι είμαι έτοιμος για την επόμενη διαδρομή». Οι φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας- περιλαμβάνονται στο βιβλίο των 250 σελίδων του Λαζαρίδη με τίτλο “Banksy Captured”, που εκδίδεται με περιορισμένο τιράζ και διανέμεται από τον ίδιο.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ