- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τουρίστες «έζησαν» τα σαγόνια καρχαρία, αλλά δεν έχασαν το χαμόγελό τους
Τρόμος στην Αυστραλία για δύο Βρετανούς
Αυστραλία: Βρετανός τουρίστας έχασε το πόδι του σε επίθεση καρχαρία και ο φίλος του τραυματίσθηκε σοβαρά.
Ένας 28χρονος Βρετανός τουρίστας έχασε το δεξί πόδι του σήμερα, αφού του επιτέθηκε ένας καρχαρίας, ο οποίος τραυμάτισε επίσης έναν δεύτερο κολυμβητή, ηλικίας 22 ετών, στο αρχιπέλαγος των νήσων Ουίτσαντεϊς, κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.
Η κατάσταση της υγείας των δύο ανδρών είναι «σοβαρή αλλά σταθερή». Νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης Μακάι, στο Κουίνσλαντ, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του νοσοκομείου.
Τα δύο θύματα, που συμμετείχαν σε μια εκδρομή με βάρκα στο Ουίτσαντεϊς, δέχθηκαν επίθεση ενώ κολυμπούσαν στο Χουκ Πάσατζ, σύμφωνα με τη RACQ Central Queensland Rescue, την εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η αεροδιακομιδή τους.
«Στην αρχή, ο καρχαρίας επιτέθηκε στον έναν από τους ασθενείς για να επιστρέψει στη συνέχεια» και να επιτεθεί στον δεύτερο, δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Mackay Tracey Eastwick, μία αξιωματούχος των υπηρεσιών ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ.
Τα νησιά Ουίτσαντεϊς, που για πολύ καιρό θεωρούνταν ως ένα σχετικά ασφαλές αρχιπέλαγος για κολύμβηση, υπήρξαν το θέατρο επιθέσεων καρχαριών τον τελευταίο καιρό.
Τον Ιανουάριο, μια γυναίκα κι ένα παιδί τραυματίστηκαν από καρχαρία στην τουριστική νήσο του Χάμιλτον.
Τον Νοέμβριο του 2018, ένας άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση καρχαρία στο αρχιπέλαγος. Δύο μήνες νωρίτερα, ένα κορίτσι 12 ετών και μία γυναίκα 46 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με διαφορά 24 ωρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.