- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στήνουν μπλόκα στο Βέλγιο - Εντόπισαν μετανάστες σε κοντέινερ
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε φορτηγά για να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα του Έσσεξ
Αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένους σε φορτηγά 20 μετανάστες στο Βέλγιο, καθώς οι έλεγχοι εντατικοποιούνται.
Συνολικά 11 μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου μέσα σε κοντέινερ φορτηγού στο Σεν Τρον, στο ανατολικό τμήμα του Βελγίου. Άλλοι 9 βρέθηκαν στο πίσω μέρος νταλίκας στην πόλη Μπριζ (βορειοδυτικά), σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. Στον απόηχο της τραγωδίας στη βιομηχανική περιοχή του Έσσεξ με τα 39 πτώματα σε ψυγείο φορτηγού, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί στο Βέλγιο. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το «κοντέινερ του θανάτου» είχε ξεκινήσει από το Βέλγιο (και συγκεκριμένα από το λιμάνι του Ζεεμπρούγκε), με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι 11 άνθρωποι που βρέθηκαν στο Σεν Τρον (περίπου 65 χιλιόμετρα ανατολικά των Βρυξελλών), μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, είναι αφρικανικής καταγωγής, κυρίως από την Ερυθραία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εισαγγελία της Λιμβουργίας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο κατευθυνόταν στη Μεγάλη Βρετανία, συνελήφθη.
Όσον αφορά τη δεύτερη υπόθεση με τους 9 μετανάστες στην πόλη Μπριζ, είναι ιρακινής υπηκοότητας και βρέθηκαν κρυμμένοι σε φορτηγό, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της δυτικής Φλάνδρας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι επίσης καλή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.