Κοσμος

Κίνα: Βάφει τους σκύλους σαν πάντα για διαφήμιση στο pet café του

Με 190 ευρώ το έναν, βάφει και τους σκύλους των άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dogs.jpg
Κίνα © dailymail.

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ιδιοκτήτης καφετέριας στην Κίνα, για την απόφασή του να βάφει σκύλους σαν... πάντα, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή στο μαγαζί του.

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ιδιοκτήτης  pet café στην Κίνα, για την απόφασή του να βάφει σκύλους ώστε να μοιάζουν με πάντα.

Το Cute Pet Games, που άνοιξε τον τελευταίο μήνα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πόλη Τσενγκτού, κοντά στην «πατρίδα» των πάντα και προσφέρει επίσης υπηρεσίες βαφής ζώων, για όσους θέλουν να μετατρέψουν τα κατοικίδιά τους σε πάντα.

«Κοστίζει 190 ευρώ (1,500 yuan) η κάθε βαφή ζώου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καφέ, υποστηρίζοντας ότι η βαφή προέρχεται από την Ιαπωνία και πως δεν απειλείται η υγεία των ζώων και πως τα σκυλάκια του είναι πολύ χαρούμενα.

 

 

Ωστόσο, το βίντεο με τα βαμμένα τσόου τσόου σαν πάντα, που αναρτήθηκε στα social media, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων.

Φιλόζωοι και ακτιβιστές προειδοποιούν πως οι βαφές είναι αφύσικες για τα ζώα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Μάλιστα, η φιλοζωική οργάνωση PETA υπενθύμισε το παράδειγμα ενός σκύλου, που το 2018 είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα από βαφή για ανθρώπους, η οποία είχε εφαρμοστεί πάνω σε ολόκληρο το σώμα του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το καφέ ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Weibo πως δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες βαφής. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ