Κοσμος

Τραμπ: Σπουδαία νέα από την Τουρκία - Εκεχειρία

ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21317318.jpg
Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Η επίσκεψη του Μάικ Πενς στην Άγκυρα κατέληξε σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 120 ωρών στη βορειοανατολική Συρία. «Ευχαριστώ» Τραμπ σε Ερντογάν.

Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας 120 ωρών στη βορειοανατολική Συρία. Μια συμφωνία που επετεύχθη μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Άγκυρα. 

Την αναγγελία της εκεχειρίας έκανε πρώτος πριν τον Μάικ Πενς στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εξαιρετικά νέα από την Τουρκία. Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου με τον αντιπρόεδρος Πενς υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.  Ευχαριστώ κύριε Ερντογάν. Εκατομμύρια ζωές ανθρώπων θα σωθούν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Όπως αναφέρουν Τούρκοι διπλωμάτες η «Τουρκία έχει καταφέρει να πάρει όλα όση ήθελε».



Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια εκεχειρία διάρκειας 5 ημερών στη βορειοανατολική Συρία. Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. 

Pence, Pompeo secure ceasefire agreement in Syria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY