Κοσμος

Θρίλερ στον αέρα για την Κέιτ και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ηλεκτρική καταιγίδα χτύπησε το αεροπλάνο του βασιλικού ζεύγους στο Πακιστάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον
Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον / © EPA/NEIL HALL

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ καθώς το αεροπλάνο φέρεται να χτυπήθηκε από ηλεκτρική καταιγίδα.

Με διπλή προσπάθεια και πάλι δεν κατάφερε να προσγειωθεί το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο Πακιστάν. Ειδικότερα, το αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ και αναγκαστικά επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Λαχόρης.

Το αεροπλάνο «Voyager» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έκανε κύκλους γύρο από την πρωτεύουσα του Πακιστάν για τουλάχιστον μία ώρα πριν ο κυβερνήτης του πάρει την απόφαση να αλλάξει ρότα για Λαχόρη.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror το αεροπλάνο χτυπήθηκε από ηλεκτρική καταιγίδα. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είδε την αστραπή να πέφτει πάνω στο δεξί φτερό του αεροπλάνου.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία τους μετά τη σύντομη αυτή ταλαιπωρία. 

Ένας φωτορεπόρτερ του Reuters, που επέβαινε στο αεροπλάνο, σημείωσε ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα πριν από την απογείωση του αεροσκάφους, όμως αναταράξεις άρχισαν να επηρεάζουν το ταξίδι τους, το οποίο υποτίθεται θα διαρκούσε μόλις 26 λεπτά, όταν ξεκίνησε η διαδικασία προσγείωσης.

Τελικά, η πτήση διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες και ο φωτορεπόρτερ την περιέγραψε ως μία από τις πλέον ταραχώδεις που έχει ποτέ βιώσει στα 25 χρόνια που ταξιδεύει αεροπορικώς.

Από την πλευρά του, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Λαχώρη είπε στο Reuters ότι το ζευγάρι μπορεί να επιχειρούσε ξανά να πετάξει έως το Ισλαμαμπάντ αργότερα σήμερα, εφόσον το επέτρεπε ο καιρός, ειδάλλως θα έμεναν στη Λαχώρη.

21771746.jpg
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο ογκολογικό νοσοκομείο παίδων / © EPA/ARTHUR EDWARDS


Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, και η Κέιτ συναντήθηκαν με ντόπιους σε έναν αγώνα κρίκετ στη Λαχώρη πριν ταξιδέψουν για να επισκεφθούν ένα ογκολογικό νοσοκομείο το οποίο είχε επισκεφθεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της.

21771725.jpg
Κανονικά στα βήματα της Νταϊάνας η Κέιτ Μίντλετον / © EPA/ARTHUR EDWARDS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ