Κοσμος

Όχι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν δημοσίευσε χάρτες της Τουρκίας με ελληνικά εδάφη

Η σελίδα πράγματι φερει το όνομα του τούρκου Υπουργού Άμυνας, όμως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
191017103-696x435.jpg

Η αλήθεια για το «επίμαχο tweet» του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ που δείχνει χάρτες της Τουρκίας με ελληνικές περιοχές

Τεράστια εντύπωση και αρνητικά σχόλια προκάλεσαν δεκάδες δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook, μια σειρά από χάρτες της Τουρκίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Το είδαμε στο tanea.grin.grnewsit.grtovima.grefsyn.grnewpost.grpronews.graltsantiri.grel.grsofokleousin.grkontranews.grhellasjournal.comnewsbomb.grdimokratiki.grdefence-point.gr κτλ.

191017101.jpg

Τι έχει συμβεί;

Ο λογαριασμός στο Facebook «MSB Hulusi Akar», δημοσίευσε χάρτες που δείχνουν την Τουρκία να κατέχει μια σειρά εδαφών (δείτε εδώεδώ και εδώ), πέρα από τη σημερινή της επικράτεια, στα οποία περιλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη. Παρά το γεγονός πως η Σελίδα φέρει το όνομα του Τούρκου υπουργού Άμυνας, και λινκ που παραπέμπει στο τουρκικό υπουργείο, δεν έχει την ειδική σήμανση που παρέχει το Facebook για πιστοποιημένους λογαριασμούς επισήμων προσώπων και αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πηγές του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας, με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή, ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ δεν έχει προσωπικό λογαριασμό στο Facebook και στο Twitter. Υπάρχει μόνο ο επίσημος λογαριασμός του Υπουργείου. Η επίμαχη Σελίδα στο FB, που δημοσίευσε τους χάρτες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία fan page με άγνωστους διαχειριστές.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ