Κοσμος

Ερντογάν σε Πούτιν: «Θα σεβαστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας»

Οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/©EPA

Ο Ερντογάν διαβεβαιώνει τον Πούτιν ότι η Τουρκία θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Αυτό δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που είχε ως θέμα την τουρκική στρατιωτική επέμβαση, με την κωδική ονομασία «Πηγή Ειρήνης».

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στη Συρία με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικοινώνησαν και σήμερα , ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί την Μόσχα και φυσικά το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί. Η τουρκική πλευρά μας λέει ότι θα σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι τελικός στόχος είναι να διασφαλισθεί η κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας» ανέφερε ο Νεμπένζια.

Και πρόσθεσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια, αλλά «θεωρούμε ότι η επιχείρηση την οποία πραγματοποιούν θα πρέπει να είναι ανάλογη των στόχων που έχουν διακηρύξει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.