- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Debate Δημοκρατικών: Συμφωνούν ότι διαφωνούν με τον Τραμπ
Κοινό μέτωπο Μπάιντεν, Σάντερς και Γουόρεν κατά της αμερικανικής πολιτικής στη Συρία
Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενώθηκαν στις επικρίσεις τους εναντίον του προέδρου Τραμπ για την πολιτική του στη Συρία.
Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών επέκριναν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, επισημαίνοντας χθες Τρίτη στη διάρκεια ντιμπέιτ στο οποίο συμμετείχαν στο Οχάιο ότι η απόφασή του θέτει σε κίνδυνο τους Κούρδους, τους μακροχρόνιους συμμάχους των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ενισχύει τους αντιπάλους τους, τη Ρωσία και τη Συρία.
Στο πρώτο ντιμπέιτ μετά την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, οι 12 υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών τήρησαν ενιαία στάση καταγγέλλοντας τη «ριψοκίνδυνη» στάση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα σε όλο τον κόσμο.
Όμως κάποιοι, ανάμεσά τους και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, δήλωσαν ότι αν εκλεγούν στην προεδρία, θα προσπαθήσουν να τερματίσουν την αμερικανική παρουσία στη Μέση Ανατολή.
«Πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Γουόρεν. «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε στρατεύματα στη Μέση Ανατολή».
Αν και η Γουόρεν δεν διευκρίνισε σε τι θα διέφερε η δική της πολιτική από αυτή που ακολουθεί ο Τραμπ στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, επέκρινε την εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου χαρακτηρίζοντάς την «χαώδη». «Έχει γλύψει δικτάτορες, έχει λάβει παρορμητικές αποφάσεις τις οποίες συχνά δεν κατανοεί ούτε η ομάδα του», επεσήμανε η γερουσιαστής. «Έχει εγκαταλείψει τους συμμάχους μας και έχει πλουτίσει εις βάρος των ΗΠΑ».
Ο Μπέρνι Σάντερς επέκρινε τον Τραμπ επειδή ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων μέσω ενός tweet.
🚨 BERNIE'S BACK AND HE'S BETTER THAN EVER 🚨 #DemDebate #DebateWithBernie
— People for Bernie (@People4Bernie) October 15, 2019
Watch live: https://t.co/40rFY5792r pic.twitter.com/IB5pPmq4wF
«Αυτό που έκανε ήταν να καταστρέψει την ικανότητά μας να διεξάγουμε εξωτερική πολιτική (…) διότι κανείς στον κόσμο δεν θα πιστέψει έναν παθολογικό ψεύτη», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που προτάσσει την εμπειρία του στην εξωτερική πολιτική, επεσήμανε ότι, αν ήταν πρόεδρος, θα προστάτευε τους Κούρδους.
«Πρόκειται για το πιο ντροπιαστικό πράγμα που έχει κάνει οποιοσδήποτε πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική», εξήγησε.
Democrats call out CNN for failing to address climate change, instead asking about Ellen, Bush friendship #DemDebate https://t.co/nUHtpy8BeN pic.twitter.com/0pU76Sp6tv
— The Hill (@thehill) October 16, 2019
Ο ίδιος θα έστελνε «αεροπορική κάλυψη» για να προστατεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα και για να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν, επεσήμανε ο Μπάιντεν.
Democratic presidential candidates stood united at the CNN/New York Times debate in supporting the impeachment inquiry into President Trump. Here's what each of them said. #DemDebate https://t.co/UYc61XOaLS
— CNN (@CNN) October 16, 2019
Βετεράνοι
Η γερουσιαστής από τη Χαβάη Τάλσι Γκάμπαρντ είχε διαφορετική άποψη. Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ η Γκάμπαρντ έχει τονίσει ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το εξωτερικό, όμως έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει υπερασπιστεί το καθεστώς του.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει το αίμα των Κούρδων στα χέρια του, όμως το ίδιο συμβαίνει και για πάρα πολλούς πολιτικούς στη χώρα μας και από τα δύο κόμματα οι οποίοι έχουν υποστηρίξει αυτόν τον συνεχιζόμενο πόλεμο με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ο οποίος ξεκίνησε το 2011, όπως και πολλά από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν και χειροκροτούν αυτόν τον πόλεμο», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.