Κοσμος

Χάος στο Χονγκ Κονγκ - «Κόπηκε» το ετήσιο διάγγελμα της Κάρι Λαμ

Η αντιπολίτευση με συνθήματα και φωνές αποδοκίμασε την επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νομοθετικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ
Νομοθετικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ / © EPA/MIGUEL CANDELA

Αποδοκιμάστηκε στη Βουλή η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, και δεν την άφησαν να εκφωνήσει το ετήσιο διάγγελμα. Χάος στα έδρανα.

Ανεστάλη το ετήσιο διάγγελμα της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λάμ, στο τοπικό κοινοβούλιο μετά από τις έντονες αποδοκιμασίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εισήλθαν στο τοπικό κοινοβούλιο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εμπνευσμένα από το κίνημα διαμαρτυρίας, όπως «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ», ενώ ανήρτησαν και ένα πανό που έγραφε «Πέντε αιτήματα, κανένα λιγότερο».

Από την αρχή της επεισοδιακή συνεδρίασης το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης προσπάθησε να εμποδίσει την Κάρι Λαμ να πάρει τον λόγο. Φώναζαν συνθήματα κατά της τοπικής ηγεσίας και της Κίνας και σήκωσαν πλακάτ με συνθήματα. Μετά από μια σύντομη διακοπή η συνεδρίαση συνεχίστηκε μόνο και μόνο για να διακοπεί ξανά από την αντιπολίτευση για δεύτερη φορά. Τελικά το ετήσιο διάγγελμα της Κάρι Λαμ προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο.

Η ομιλία αυτή της Λαμ είχε παρουσιαστεί ως μια απόπειρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Χονγκ Κονγκ έπειτα από τέσσερις μήνες πολιτικής κρίσης. 

Des milliers de pompiers ont bruyamment manifesté à Paris


Εδώ και μήνες το Χονγκ Κονγκ βιώνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με σημαντικές επιπτώσεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Το κοινοβούλιο συνεδρίασε την Τετάρτη για πρώτη φορά την Τετάρτη μετά την έφοδο διαδηλωτών στο νομοθετικό σώμα τον Ιούλιο.

Το Νομοθετικό Συμβούλιο αναμένεται να αποσύρει και επισήμως το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που ενέκρινε την έκδοση πολιτών στην Κίνα και το οποίο πυροδότησε το άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυρίας.

LIVE: HK Chief Executive Carrie Lam to deliver annual policy address

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ