Κοσμος

Ναι μεν αλλά από τη Ρωσία για την τουρκική επέμβαση στη Συρία

«Κάτι θα κάνουμε, θα δούμε», η απάντηση συμβούλου του Πούτιν για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκική επέμβαση στη Συρία
Τουρκική επέμβαση στη Συρία/©EPA/ERDEM SAHIN

Η τουρκική επέμβαση στη Συρία «δεν είναι ακριβώς» συμβατή με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας, σχολιάζει σύμβουλος του Πούτιν.

Τη θέση ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία δεν ανταποκρίνεται πλήρως «στην αρχή της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας» εξέφρασε ο Γιούρι Ουσακόφ. Ο σύμβολος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε «Όχι ακριβώς», όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο οι ενέργειες της Άγκυρας στα εδάφη της γείτονος συνάδουν με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ερώτημα για το τι σκοπεύει να πράξει από εδώ και πε΄ρα η Ρωσία, ο Ουσακόφ είπε: «Κάτι θα κάνουμε, θα δούμε», υπενθυμίζοντας ότι στο ζήτημα αυτό έχει ήδη αναφερθεί ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ουσακόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ εκπρόσωπων της Άγκυρας και της Δαμασκού στη ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό το ζήτημα, παρότι και ο ίδιος διάβασε αυτές τις πληροφορίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.