- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Brexit: Ενημερώνεται σήμερα το υπουργικό συμβούλιο
Ο Τζόνσον θα συζητήσει για τη συμφωνία που πρότεινε Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ
Το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις για τις συνομιλίες του Brexit- Πιθανές οι εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, εκτιμά ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
Το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας θα ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στις 14:45 ώρα Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.
«Το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί στις 12:45 (τοπική ώρα) σήμερα αναφορικά με το πόσο έχουν προχωρήσει αυτές οι διαπραγματεύσεις και αυτό είναι προφανώς ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας», δήλωσε ο Ρις-Μογκ στο Sky News.
Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα πριν από τα Χριστούγεννα.
Ερωτηθείς για το εάν αναμένει εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό είναι προφανώς μια ισχυρή πιθανότητα. Αλλά ακούστε, είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή».
Από την πλευρά της ο Τζο Σουίνσον, επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε ότι δεν θα στήριζε μια κυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν. Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποιες το κόμμα θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον ηγέτων των Εργατικών, η Σουίνσον δήλωσε στο Sky News: «Όχι, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός».
The Sunday Times: Ο Τζόνσον θα συζητήσει για τη συμφωνία που πρότεινε Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παροτρύνει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τους οποίους θα μιλήσει έως αύριο Δευτέρα βράδυ, να υποστηρίξουν τη συμφωνία που πρότεινε στην ΕΕ για το Brexit, γράφει στο τεύχος της που κυκλοφορεί η εφημερίδα The Sunday Times.
Ο Τζόνσον θα προτείνει στους τρεις ηγέτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά του να κλειστεί νέα συμφωνία μέσα στην εβδομάδα ή να συναινέσουν να προχωρήσει μια «φιλική» εκδοχή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητική πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.