Κοσμος

Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός Τούρκος στρατιώτης στη Συρία

Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας
Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας/©INTIMENEWS

Αυτός είναι ο πρώτος Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής επέμβασης στη βόρεια Συρία.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του πρώτου Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης στη βόρεια Συρία. Την Τετάρτη ο τουρκικός στρατός, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, εισέβαλε σε εδάφη της γείτονος. Τουλάχιστον 277 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί άμαχοι, έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις των Κούρδων μαχητών με τον τουρκικό στρατό, καθώς και σε βομβαρδισμούς.

Εκπρόσωποι των Κούρδων υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, σκοτώνοντας αμάχους και προειδοποιούν πως η επέμβαση της Άγκυρας θα έχει ως αποτέλεσμα την επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Συρίας.

Η Τουρκία απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς, απαντώντας ότι θέλει να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» στη διασυνοριακή γραμμή, όπου θα μετεγκατασταθούν περισσότεροι από 1,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε τουρκικά εδάφη. 

Civilians in northeastern Syria fleeing Turkish ‘Operation Peace Spring’

Ποιος είναι ο νεκρός Τούρκος στρατιώτης

«Έπεσε μάρτυρας την 10η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της οργάνωσης PKK/YPG στη ζώνη της επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης"» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Twitter, το όνομα του Τούρκου στρατιώτη είναι Αχμέτ Τοπτσού.

Ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου Τούρκου στρατιώτη στη βόρεια Συρία
Ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου Τούρκου στρατιώτη στη βόρεια Συρία/@tcsavunma/Twitter

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις η τουρκική επέμβαση συνεχίζεται, με εικόνες από τη στρατιωτική επιχείρηση να μεταδίδονται από τα διεθνή ΜΜΕ.

Turkish commandos allegedly in operation in Syria

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ