- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αναβολή ή καμία συμφωνία: Άκαρπες οι συνομιλίες Τζόνσον-Σασόλι
«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος» στις συνομιλίες για το Brexit
Υπάρχουν δύο επιλογές «Αναβολή ή καμία συμφωνία» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Τζόνσον.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι δήλωσε σήμερα πως μετά την συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον «δεν υπήρξε καμία πρόοδος» στις συνομιλίες για το Brexit.
Ο Σασόλι τόνισε πως ο Τζόνσον έδωσε αόριστες απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε αναφορικά με τη διατήρηση ανοιχτών συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
«Εμείς (το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) δεν συναινούμε σε μια συμφωνία που υπονομεύει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και την ειρηνευτική διαδικασία (στο νησί της Ιρλανδίας) ή που θέτει σε κίνδυνο την κοινή μας αγορά», είπε ο πρόεδρος του ΕΚ με ανακοίνωσή του.
«Υπάρχουν δύο εναλλακτικές για μια συμφωνία σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή: αναβολή ή καμία συμφωνία».
Παράλληλα τόνισε πως ο Τζόνσον επίσης επαναδιατύπωσε στις συζητήσεις τη στάση του ότι δεν θα ζητήσει από την ΕΕ την αναβολή του Brexit, πέραν της 31ης Οκτωβρίου.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για συμφωνία, λέει ο Μπαρνιέ
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε απόψε ότι «οι προσπάθειες συνεχίζονται» για την εξεύρεση μιας συμφωνίας με το Λονδίνο για το Brexit, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι.
«Οι προσπάθειες συνεχίζονται για την εξεύρεση μιας συμφωνίας με τη Βρετανία», έγραψε ο Μπαρνιέ σε μήνυμά του στο Twitter έπειτα από «μια καλή συνάντηση μεταξύ φίλων» με τον επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας, του οποίου η χώρα είναι στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση «μη συμφωνίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.