- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανικά ΜΜΕ γράφουν ότι σε βέτο της Ουγγαρίας ελπίζει η βρετανική κυβέρνηση για να μην αναβληθεί το Brexit.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διερευνά το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο η Ουγγαρία στην περίπτωση που εκείνος ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα αναβολή για το Brexit, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα The Daily Telegraph.
Ένα έγγραφο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο της Σκωτίας αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τον νέο νόμο που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει αναβολή αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
Ωστόσο ο Τζόνσον αργότερα έγραψε αμφίσημα στο Twitter: «Νέα συμφωνία ή καμία συμφωνία, αλλά όχι καθυστέρηση» στην αποχώρηση. Έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ίσως μπορέσει να αποφύγει την αναβολή, ακόμη και αν την ζητήσει, στην περίπτωση που, για παράδειγμα, ενθαρρύνει κάποια από τις άλλες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ να ασκήσουν βέτο.
Η εφημερίδα The Times μετέφερε δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς, συμβούλου του Τζόνσον, ο οποίος φέρεται να είπε την Παρασκευή ότι θεωρείται βέβαιο ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εκτός και αν οι Βρυξέλλες συμφωνήσουν να τροποποιήσουν την υπάρχουσα συμφωνία με βάσητις νέες προτάσεις της Ντάουνινγκ Στριτ. Υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις προτάσεις αυτές και ζήτησαν πολλές διευκρινίσεις από το Λονδίνο, κυρίως σε ό,τι αφορά τα σύνορα στην Ιρλανδία.
Η Telegraph, που πρόσκειται στο Συντηρητικό κόμμα, γράφει ότι τρεις Βρετανοί υπουργοί είχαν την Πέμπτη ξεχωριστές επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, τον Πέτερ Σιγιάρτο.
Ένας υπουργός, τον οποίο δεν κατονομάζει η εφημερίδα, φέρεται να είπε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι το βέτο είναι «ο μοναδικός τρόπος» για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος που θα απέτρεπε ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.