- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η επίσκεψη Πομπέο γίνεται σε μια «νέα Ελλάδα»
Οικονομικές ευκαιρίες και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας βλέπει Αμερικανός αξιωματούχος
Ο Μάικ Πομπέο έρχεται σε μια «νέα Ελλάδα» γεμάτη οικονομικές ευκαιρίες, σχολιάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η στρατηγική διάσταση της συνεργασίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσινγκτον αναμένεται να αναδειχθεί κατά την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα. Σύμφωνα με ενημέρωση ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα δοθεί έμφαση στη εμβάθυνση της διπλωματικής, αμυντικής, αλλά και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για τον δεύτερο Στρατηγικό Διάλογο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου.
«Έτσι αυτός (σ.σ. Μάικ Πομπέο) και ο πρωθυπουργός, θα μπορέσουν να βάλουν τις βάσεις για αυτόν τον Στρατηγικό Διάλογο, ο οποίος περνά μέσα από μια σειρά από πράγματα για τα οποία εργαζόμαστε μαζί με την Ελλάδα- προφανώς όπως η άμυνα και ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στρατηγική Σημασία της Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε τον κομβικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον σχεδιασμό της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας της Ουάσινγκτον.
Όπως μάλιστα ειπώθηκε, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, καθώς βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένη ανάμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στον Εύξεινο Πόντο,
Οικονομική Διπλωματία
Η αμερικανική αποστολή αναμένεται ότι «θα εξετάσει ερευνητικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες» στην Αθήνα, ενώ ο κ. Πομπέο θα μιλήσει στη χώρα μας, τόσο για το επίπεδο της διμερούς σχέσης, όσο και για την ταχεία ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών.
«Νομίζω ότι για όσους ενδιαφέρονται, η Ελλάδα, η οποία έχει περάσει όπως γνωρίζουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, είναι πραγματικά μια "νέα Ελλάδα" και υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν όσον αφορά τις οικονομικές ευκαιρίες και την ανάπτυξη» εξήγησε ο αξιωματούχος.
Επέκταση Αμυντικής Συνεργασίας
«Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε ακριβώς τι κάνουμε με αυτό. Θέλω να πω, είναι σαφές ότι είχαμε πραγματικά εξαιρετική συνεργασία στη συζήτηση για τη στρατιωτική μας συνεργασία.
» Είχα συναντήσεις τους τελευταίους μήνες, και το έργο που έκανε η πρεσβεία μας με τους Έλληνες ομολόγους μας ήταν πραγματικά θετικό τόσο για τις χώρες μας όσο και για τη συμμαχία.
» Όπως ανέφερα, η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένας χώρος στρατηγικής σημασίας. Έχουμε δει πολλή δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες και χρόνια, και η συνεργασία μας με τη σύμμαχό μας την Ελλάδα είναι θεμελιωδώς σημαντική για αυτό» σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.