Κοσμος

Δεν θα γίνει η συγχώνευση Philip Morris-Altria

Τι οδήγησε τις δύο καπνοβιομηχανίες σε αυτήν την απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Philip Morris
Philip Morris/© EPA/LAURENT GILLIERON

Philip Morris και Altria αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τη διαδικασία συγχώνευσης.

Τίτλοι τέλους στο σχέδιο συγχώνευσης των Philip Morris και Altria. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, Αντρέ Καλαντζόπουλος, «οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να εστιάσουν στην προώθηση του IQOS στις ΗΠΑ ως τμήμα του αμοιβαίου ενδιαφέροντός τους να επιτύχουν ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα». Το συγκεκριμένο προϊόν ατμίσματος στην αμερικανική αγορά έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η Altria έχει την ευθύνη διακίνησης του IQOS, το οποίο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Philip Morris. Στο πλαίσιο των ανοιγμάτων της στα προϊόντα ατμίσματος, έχει εξαγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών καπνίσματος Juul -επιχείρηση με το μεγαλύτερο μερίδιο στις ΗΠΑ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ωστόσο, όπως και όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα προϊόντα ατμίσματος έχει πληγεί μετά τη δημοσιοποίηση περιστατικών που ενοχοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η Juul Labs περνά κρίση (η Altria κατέχει το 35%) και όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η εταιρεία σταματά κάθε διαφημιστική προβολή των προϊόντων της στις ΗΠΑ, την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλός της, Κέβιν Μπέρνς οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Σημειώνεται ότι το IQOS δεν είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο, καθώς δεν περιέχει υγρό. Πρόκειται για προϊόν που περιέχει καπνό και ανήκει στην κατηγορία των «Νέων Προϊόντων Καπνού», με τη διαφορά ότι λειτουργεί, θερμαίνοντας τον καπνό αντί να τον καίει και έτσι δεν παράγει καπνό σαν του τσιγάρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ