Κοσμος

Οι γυναίκες του Ιράν κέρδισαν τη θέση τους στις κερκίδες

Μόνο που πρώτα έπρεπε να πεθάνει το «Γαλάζιο Κορίτσι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιρανή φίλαθλος της Εθνικής ποδοσφαίρου
Ιρανή φίλαθλος της Εθνικής ποδοσφαίρου / © EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατάφερε να πείσει τις ιρανικές αρχές να επιτρέψουν την παρουσία των γυναικών στις κερκίδες των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατάφερε να πείσει και να κάμψει τις ενστάσεις των ιρανικών αρχών για την παρουσία των γυναικών στις κερκίδες των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Ως εκ τούτου από τον επόμενο αγώνα για προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου οι γυναίκες του Ιράν θα μπορούν να κάθονται στις κερκίδες μαζί με τους άνδρες φιλάθλους και να βλέπουν ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι έπρεπε να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει αυτό.

Στις αρχές του μηνά μια Ιρανή φίλαθλος, η οποία αυτοπυρπολήθηκε και κατέληξε αφού συνελήφθη από τις αρχές επειδή προσπάθησε να μπει κρυφά σε ένα γήπεδο, μεταμφιεσμένη σε άνδρα. Η 30χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή είναι γνωστή ως το «Γαλάζιο Κορίτσι», από τα χρώματα της αγαπημένης της ομάδας.

Ο επικεφαλής της FIFA δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την Τεχεράνη ότι θα επιτραπεί η παρουσία γυναικών στις κερκίδες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι γυναίκες του Ιράν αποκλείστηκαν από τα γήπεδα από το 1979 με την Ισλαμική Επανάσταση διότι στο γήπεδο παίζουν… άνδρες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ