Κοσμος

Τραμπ: Το Γκουαντάναμο κοστίζει μια περιουσία, είναι παράλογο

Η κριτική στον Ομπάμα για τη στρατιωτική φυλακή στην Κούβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκουαντάναμο
Γκουαντάναμο/© EPA/ERIK S. LESSER

Ενοχλημένος ο Τραμπ για το υπέρογκο κόστος λειτουργίας του Γκουαντάναμο.

Τη δυσαρέσκειά του για το κόστος λειτουργίας της στρατιωτικής φυλακής του Γκουαντάναμο στην Κούβα εξέφρασε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει τι θα κάνει με τη συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη κτιριακή εγκατάσταση. «Η λειτουργία της κοστίζει μια περιουσία και πιστεύω ότι είναι παράλογο» ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενώ βρισκόταν στο Air Force 1.

Όπως είπε, ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, είχε δεσμευθεί ότι θα απομακρύνει όλους τους κρατούμενους από το Γκουαντάναμο και πως θα κλείσει τη φυλακή μέχρι το τέλος της θητείας του -κάτι όμως που δεν το κατάφερε.

«Οπότε, μας έχει ξεμείνει. Αναλάβαμε ό,τι έχει απομείνει και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα: Θα πρέπει να λάβουμε μερικές αποφάσεις» πρόσθεσε ο Τραμπ, την ώρα που αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάθε κρατούμενος κοστίζει τουλάχιστον 13 εκατ. δολάρια ετησίως στο αμερικανικό Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους υπήρξαν διεθνείς αντιδράσεις για το Γκουαντάναμο, καθώς οι ΗΠΑ κρατούσαν εκεί δεκάδες ανθρώπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ