- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Το Γκουαντάναμο κοστίζει μια περιουσία, είναι παράλογο
Η κριτική στον Ομπάμα για τη στρατιωτική φυλακή στην Κούβα
Ενοχλημένος ο Τραμπ για το υπέρογκο κόστος λειτουργίας του Γκουαντάναμο.
Τη δυσαρέσκειά του για το κόστος λειτουργίας της στρατιωτικής φυλακής του Γκουαντάναμο στην Κούβα εξέφρασε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει τι θα κάνει με τη συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη κτιριακή εγκατάσταση. «Η λειτουργία της κοστίζει μια περιουσία και πιστεύω ότι είναι παράλογο» ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενώ βρισκόταν στο Air Force 1.
Όπως είπε, ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, είχε δεσμευθεί ότι θα απομακρύνει όλους τους κρατούμενους από το Γκουαντάναμο και πως θα κλείσει τη φυλακή μέχρι το τέλος της θητείας του -κάτι όμως που δεν το κατάφερε.
«Οπότε, μας έχει ξεμείνει. Αναλάβαμε ό,τι έχει απομείνει και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα: Θα πρέπει να λάβουμε μερικές αποφάσεις» πρόσθεσε ο Τραμπ, την ώρα που αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάθε κρατούμενος κοστίζει τουλάχιστον 13 εκατ. δολάρια ετησίως στο αμερικανικό Δημόσιο.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους υπήρξαν διεθνείς αντιδράσεις για το Γκουαντάναμο, καθώς οι ΗΠΑ κρατούσαν εκεί δεκάδες ανθρώπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Απογειώθηκε μαχητικό F16 και «εξουδετέρωσε» την απειλή
Η κρίση της αλήθειας, η δημαγωγία, ο δημόσιος χώρος και το νόημα της πολιτικής ελευθερίας μέσα από δύο κορυφαίες φιλοσοφικές ματιές.
«Είναι ένας μπ@στ@ρδος, τον πυροβόλησα»
Μεγάλες φωτιές καίνε σε απόσταση χλμ. από την πρωτεύουσα Μαδρίτη
Ο Ντέιβ περνούσε επί χρόνια καθημερινά έξω από το σπίτι της βιολογικής του οικογένειας
Την κατηγορούν για «ιδεολογικό ασυμβίβαστο» και «υποκρισία»
Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις
Ο νέος πρωθυπουργός και πώς οι καίριες αποφάσεις για τη Βρετανία λαμβάνονται εκτός Βρετανίας
Η τραγουδίστρια είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 27 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κατηγορείται για «δημόσια προσβολή θρησκευτικών αξιών» και «δημοσίευση άσεμνου υλικού»
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.