- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανατροπή - Οι «Εραστές της Μόντενα» είναι άντρες
Οι σκελετοί ανακαλύφθηκαν το 2009 πιασμένοι χέρι-χέρι
Οι «Εραστές της Μόντενα», το ζευγάρι σκελετών που ανακαλύφθηκε σε αρχαίο νεκροταφείο πιασμένο χέρι - χέρι, ήταν τελικά και οι δύο άντρες.
Οι «Εραστές της Μόντενα», το ζευγάρι σκελετών που ανακαλύφθηκε σε αρχαίο νεκροταφείο πιασμένο χέρι - χέρι, ήταν τελικά και οι δύο άντρες.
Οι σκελετοί χρονολογούνται μεταξύ 4ου και του 6ου μετά Χριστόν αιώνα και ανακαλύφθηκαν το 2009 κοντά στην Μόντενα της βόρειας Ιταλίας.
Έως σήμερα ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί το φύλο τους και όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για δύο εραστές που πέθαναν και ενταφιάστηκαν μαζί, να κρατούνται χέρι με χέρι. Σήμερα όμως μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια ανέπτυξε μια νέα τεχνική, χρησιμοποιώντας την πρωτεΐνη από το σμάλτο των δοντιών και ανακοίνωσε ότι και οι δύο σκελετοί ανήκαν σε άντρες.
Οι ερευνητές που ασχολούνται με τους «Εραστές της Μόντενα» εκτιμούν ότι πρόκειται για αδέρφια, ξαδέρφια ή στρατιώτες που πέθαναν στη μάχη μαζί.
«Η ταφή των "Εραστών της Μόντενα" αντιπροσωπεύει μια εθελοντική έκφραση δέσμευσης μεταξύ δύο ατόμων», αναφέρεται στην μελέτη, όπου επίσης επισημαίνεται πως δεν μπορεί να αποκλειστεί οι δύο άντρες να ήταν ομοφυλόφιλοι εραστές, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η δυνατότητα ταφής τους με αυτόν τον τρόπο, δεδομένων των αντιλήψεων της εποχής για την ομοφυλοφιλία, θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. «Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι δύο αυτοί άντρες ήταν στην πραγματικότητα εραστές, είναι απίθανο εκείνοι που τους έθαψαν να ήθελαν να δείξουν τον δεσμό αυτό τοποθετώντας τα σώματά τους πιασμένα χέρι - χέρι», αναφέρουν συμπερασματικά και καταλήγουν στο ενδεχόμενο να πρόκειται για συγγενείς ή συντρόφους στον πόλεμο.
Η ανακάλυψη δύο σκελετών να είναι ενταφιασμένοι κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου δεν είναι κάτι καινούριο στην παγκόσμια αρχαιολογία. Οι εραστές του Βαλντάρο, που πέθαναν σχεδόν 6.000 χρόνια πριν, ανακαλύφθηκαν επίσης στην Ιταλία, στην Μάντουα. Αντίστοιχες περιπτώσεις οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στην Τουρκία, την Ρουμανία, την Σιβηρία και την Ελλάδα, στο σπήλαιο της Αλεπότρυπας Διρού - σε όλες τις περιπτώσεις αυτές όμως επρόκειτο για έναν άντρα και μια γυναίκα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.