Κοσμος

Αγγλία: 34χρονη παντρεύτηκε δέντρο - Γιατί το έκανε

Η κίνηση της ακτιβίστριας που συζητήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tree-marriage.jpg
Twitter

Να παντρευτεί ένα... δέντρο επέλεξε μια 34χρονη στην Αγγλία. Η ακτιβίστρια Κέιτ Κάνινχαμ επέλεξε να αλλάξει και το όνομά της σε Κέιτ Ρόοζ Έλντερ στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη διάσωση του Rimrose Valley Park στην πόλη Λίθερλαντ (κομητεία Μέρσεϊσαϊντ).

Όπως επισημαίνεται σε βρετανικά δημοσιεύματα, υπάρχει σχέδιο για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών, οι οποίες καταλήγουν στο μεγάλο λιμάνι του Λίβερπουλ. Ο δρόμος αυτός (σ.σ. το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 250 εκατ. αγγλικές λίρες) προβλέπεται να περάσει μέσα από το πάρκο και θα έχει αποτέλεσμα να κοπούν πολλά δέντρα. Ένα από αυτά είναι και εκείνο που παντρεύτηκε η Κέιτ. Συγγενείς, φίλοι και πολλοί κάτοικοι της πόλης ήταν προσκεκλημένοι στην τελετή. Η νύφη επέλεξε ένα φόρεμα σε πράσινες αποχρώσεις και στο κεφάλι ένα στεφάνι με λουλούδια.

marriage-with-tree.jpg

marriage_with_tree_2.jpg

«Τα σχέδια για να ισοπεδωθεί αυτό το όμορφο μέρος για έναν άλλο πολυσύχναστο δρόμο δεν έχουν νόημα και είναι μια επίθεση στην υγεία μας» εξήγησε η ακτιβίστρια. Και πρόσθεσε: «Ο φίλος μου υποστηρίζει πολύ την απόφαση μου. Με βοήθησε με τη τελετή. Ο μεγαλύτερος μου γιος ντράπηκε όταν του είπα τι θα κάνω, αλλά αποφάσισε να έρθει στην τελετή. Σημαίνει πολλά για μένα να είναι εκεί. Ο πατέρας μου ήταν υποστηρικτικός και με το βαν του με βοήθησε να οργανώσω τη μεγάλη ημέρα».

«Στην αρχή ήταν μια ιδέα. Στη συνέχεια αποφασίσαμε πως πρέπει να υλοποιηθεί» ανέφερε επίσης, υπογραμμίζοντας: «Έχω διαδηλώσει στους δρόμους με χιλιάδες ακόμη, αλλά αυτό δεν τράβηξε τόσο την προσοχή του κόσμου. Υπάρχουν ντόπιοι που δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να κατασκευαστεί και ποιες επιπτώσεις θα έχει το έργο αυτό στο πάρκο».

Τόσο η ίδια όσο και οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα προκειμένου να σώσουν το πάρκο.

Με πληροφορίες από metro.co.uk

ΠΡΟΣΦΑΤΑ