Κοσμος

Κοινωνικό πείραμα: Πόσοι βοήθησαν αγόρι που στεκόταν ολομόναχο

Βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο -Οι αντιδράσεις των περαστικών

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
social-experiment-lost-boy
O 6χρονος Έιντεν στέκεται στη μέση ενός εμπορικού κέντρου

Συγκλονιστικά αποτελεσμάτα ενός κοινωνικού πειράματος. Αγόρι στεκόταν χαμένο. Πόσοι το βοήθησαν σε 45 λεπτά.

Στέκεται μόνος του καταμεσής ενός εμπορικού κέντρου. Ο 6χρονος Έιντεν φαίνεται χαμένος. Ωστόσο σε διάστημα 45 λεπτών μόνο επτά ενήλικες σταμάτησαν για να βοηθήσουν το αγόρι από την Αυστραλία.

Το μικρό αγόρι του οποίου η μητέρα και ο πατέρας βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά, ήταν μέρος ενός κοινωνικού πειράματος στόχος του οποίου ήταν να δείξει πόσο διάστημα χρειάζεται μέχρι να σπεύσει ένας περαστικός να το βοηθήσει.

Όπως εξηγεί ωστόσο η Daily Mail, μόλις έξι γυναίκες και ένας άντρας σταμάτησαν να βοηθήσουν  το αγόρι, τη στιγμή που το βίντεο του πειράματος φαίνονται εκατοντάδες άνθρωποι να μην ενδιαφέρονται για τον 6χρονο.

Στο βίντεο μία νέα γυναίκα πλησιάζει τον Έιντεν και τον ρωτάει πως μοιάζουν οι δικοί του ώστε να τον βοηθήσει να τους βρει. Άλλη γυναίκα, μία μητέρα κρατώντας το χέρι της κόρης της ρωτάει τον μικρό που βρίσκονται οι γονείς του και του προτείνει να τον πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα. «Όχι, ευχαριστώ», απάντησε ο Έιντεν με την μητέρα να του απαντά: «Είσαι σίγουρος; Κοίτα, είμαι και εγώ μητέρα, και η μαμά σου και ο μπαμπάς σου θα ανησυχούν για σένα». Αφού τελικά η γυναίκα ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για κοινωνικό πείραμα, δήλωσε: «Αν το παιδί μου χανόταν, θα ήλπιζα ότι κάποιος θα το βοηθήσει».

Μιλώντας στο Today Show η μητέρα του αγοριού εξέφρασε τον προβληματισμό της για τα αποτελέσματα του κοινωνικού πειράματος.

Το κοινωνικό πείραμα διεξήχθη από την Key Assets, μια υπηρεσία για τη φροντίδα παιδιά που παρέχει υποστήριξη στους ανάδοχους γοενίς, ευάλωτα παιδιά και τους νέους.«Νομίζω ότι είμαστε τόσο απασχολημένοι στις ζωές μας σήμερα που συχνά δεν βλέπουμε και δεν ακούμε τα παιδιά», δήλωσε στο Today Show ο CEO της Key Assets και τόνισε ότι η προστασία των παιδιών είναι ευθύνη όλων.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι μόνο ένας άντρας σταμάτησε για να βοηθήσει τον Έιντεν σημείωσε: «Είναι σημαντικό οι άνδρες, αν ανησυχούν να σταματήσουν για παιδιά ή νέους για να τους βοηθήσουν, να βρουν κάποιον που βρίσκεται κοντά και να πει "θέλετε να έρθετε και να με βοηθήσετε με αυτόν τον νεαρό άτομο;"».

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ