- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπολσονάρου: «Ναι» στα 20 εκ. αν ο Μακρόν αποσύρει τις προσβολές
Χθες βράδυ η Βραζιλία απέρριψε τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7
Ο πρόεδρος Μπολσονάρου ζητά από τον ομόλογό του Μακρόν να «αποσύρει τις προσβολές» προκειμένου να δεχθεί τη βοήθεια της G7 για τις πυρκαγιές στην Αμαζονία.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος να συζητήσει μια βοήθεια εκ μέρους της Ομάδας των Επτά (G7) προκειμένου να καταπολεμηθούν οι πυρκαγιές στην Αμαζονία, αν ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν «αποσύρει τις προσβολές (του)».
«Κατ΄αρχάς ο κύριος Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές που πρόφερε σε βάρος μου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου ότι ο Μπολσονάρου είπε «ψέματα» για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του.
«Κατ΄αρχάς με χαρακτήρισε ψεύτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είπε πως η κυριαρχία μας στην Αμαζονία είναι ένα ανοικτό θέμα», είπε ο Μπολσονάρου προτού συναντηθεί με τους εννέα κυβερνήτες των Πολιτειών της Αμαζονίας.
«Προτού συζητήσω και δεχθώ οτιδήποτε από τη Γαλλία (...) (ο κ. Μακρόν) πρέπει να πάρει πίσω τα λόγια του και με αφετηρία το σημείο αυτό μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.
Χθες βράδυ, η Μπραζίλια απέρριψε κοφτά τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7 για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, συνιστώντας στον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».
«Ευχαριστούμε [σ.σ. τη G7 για την προσφορά της βοήθειας], αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης», ανέφερε ο Ονίξ Λορενζόνι, γενικός γραμματέας της βραζιλιάνικης προεδρίας, μια θέση αντίστοιχη με αυτή του πρωθυπουργού σε χώρες όπως η Γαλλία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.