Κοσμος

Δημόσιες τουαλέτες κατά του σεξ στην Ουαλία

Τι θα κάνουν οι αισθητήρες… αντικοινωνικής συμπεριφοράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
restroom-sign-3859135_1920.jpg

Η παραλιακή πόλη Πόρθκολ στη νότια Ουαλία σχεδιάζει την εγκατάσταση δημόσιων τουαλετών κατά του σεξ.

Η παραλιακή πόλη Πόρθκολ στη νότια Ουαλία σχεδιάζει την εγκατάσταση δημόσιων τουαλετών κατά του σεξ, οι οποίες θα ψεκάζουν με νερό και θα ενεργοποιούν συναγερμό σε περίπτωση χρήσης του χώρου για σεξουαλικές συνευρέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Guardian εντός των δημόσιων τουαλετών θα εγκατασταθούν αισθητήρες που σε περίπτωση βίαιων και απότομων κινήσεων θα ανοίγουν αυτομάτως τις πόρτες της τουαλέτας, θα σημάνουν τον συναγερμό και θα λούζουν με νερό τους χρήστες. Στο πάτωμα της τουαλέτας θα υπάρχουν αισθητήρες βάρους ώστε να διασφαλίζεται ότι ο χώρος θα χρησιμοποιείται μόνο από ένα άτομο τη φορά.

Στόχος των αρχών, όπως λένε, η προφύλαξη της περιοχής από «αντικοινωνικές συμπεριφορές, ακατάλληλες σεξουαλικές δραστηριότητες και βανδαλισμούς».

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Πόρθκολ θα επενδύσει περίπου 186.000 ευρώ για τις φουτουριστικές τουαλέτες… αγνότητας στο πάρκο Γκρίφιν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα WalesOnline.

Επιπλέον για τη χρήση της τουαλέτας θα υπάρχει αντίτιμο, το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Οι χρήστες στο Twitter αμφισβητούν την πρακτικότητα και λειτουργικότητα του μέτρου.

«Πατώματα με αισθητήρες βάρους για άνω του ενός χρήστη; Πού θα μπει το όριο στο βάρος; Εγώ άνετα ζυγίζω όσο δύο έφηβοι. Και τι θα γίνει με τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια; Κι αν πρέπει να μπω στην τουαλέτα με τα παιδιά μου για να τα βοηθήσω;», έγραψε ένας χρήστης. «Πρόκειται για ακραία ταπείνωσε», σχολίασε ένας άλλος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ