Κοσμος

O πιλότος που έσωσε 232 επιβάτες στη Ρωσία δηλώνει: Δεν είμαι ήρωας

Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι με καλαμπόκια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναγκαστική προσγείωση σε... χωράφι για αεροπλάνο Airbus
Αναγκαστική προσγείωση σε... χωράφι για αεροπλάνο Airbus/©RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE HANDOUT

«Έκανα αυτό που όφειλα να κάνω» δηλώνει ο ήρωας πιλότος στη Ρωσία που προσγείωσε αεροσκάφος σε χωράφι με καλαμπόκια.

Την ώρα που ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «θαύμα», ο πιλότος του Airbus 321 της Ural Airlines έχει άλλη γνώμη. Ο Νταμίρ Γιουσούποφ, ο κυβερνήτης που ολοκλήρωσε με επιτυχία αναγκαστική προσγείωση την Πέμπτη σε χωράφι με καλαμπόκια, υποστηρίζει ότι δεν είναι ήρωας και υπογραμμίζει: «Έκανα αυτό που όφειλα να κάνω».

«Έσωσα το αεροπλάνο, τους επιβάτες, το πλήρωμα. Νομίζω ότι αυτή θα ήταν η μοναδική απόφαση που θα έπρεπε να πάρω. Δεν νομίζω ότι είμαι ήρωας» προσθέτει και ξεκαθαρίζει: «Δεν υπήρξε φόβος ούτε τρόμος».

Russian airliner with over 200 onboard makes BELLY LANDING

Πριν από την αναγκαστική προσγείωση στα περίχωρα της Μόσχας είχε σημειωθεί σύγκρουση του αεροσκάφους με σμήνος πουλιών, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στους κινητήρες. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζουκόφσκι. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Οι εικόνες από το αεροσκάφος ανάμεσα στα καλαμπόκια έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Το αεροσκάφος μετέφερε 233 ανθρώπους κι είχε κατεύθυνση τη Συμφερόπολη στην Κριμαία. Περισσότεροι από 70 επιβάτες χρειάστηκε να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

In-flight video of bird strike & emergency landing | Ural A321

Το Κρεμλίνο επιδοκίμασε τους κυβερνήτες για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση και τους τίμησε με το βραβείο του ήρωα της Ρωσίας. Ο δεύτερος πιλότος, ο Γκιόργκι Μούρζιν, παραμένει υπό νοσηλεία, καθώς έχει μώλωπες στο στήθος του, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ