Κοσμος

Χονγκ Κονγκ: Οργισμένοι διαδηλωτές ξυλοκοπούν αστυνομικό (video)

Πεδίο μάχης το αεροδρόμιο της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγριο ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ
Άγριο ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ/©EPA/LAUREL CHOR

Πολύ ξύλο στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, με διαδηλωτές να συγκρούονται με αστυνομικούς.

Αγριες συμπλοκές ξέσπασαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, όπου συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με αστυνομικούς. Επικράτησε χάος. Η κάτασταση βγήκε εκτός ελέγχου, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν με τη χρήση σπρέι πιπεριού να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Το μαινόμενο πλήθος επιτέθηκε με σφοδρότητα στις δυνάμεις ασφαλείας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που εξαγριωμένοι διαδηλωτές βάζουν στη γωνία αστυνομικό, του παίρνουν το γκλοπ και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αμυνθεί, ο ένστολος τράβηξε το όπλο του και το έστρεψε προς τους διαδηλωτές.

Protesters vs  policemen sa Hong Kong airport

Σε ένα άλλο σημείο του αεροδρομίου, συγκεντρωμένοι έδεσαν έναν άνδρα, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για μυστικό αστυνομικό. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για μέλος ομάδας που αντιτίθεται στις διαδηλώσεις.

 

 

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης το αεροδρόμιο ανέστειλε το check-in σε όλες τις πτήσεις αναχώρησης του αερομεταφορέα του Χονγκ Κονγκ, Cathay Pacific Airways.

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ είναι το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με τους επισκέπτες του να υπολογίζονται σε 74 εκατομμύρια το 2018. Όλο και πιο βίαιες διαμαρτυρίες έχουν βυθίσει τον ασιατικό χρηματοπιστωτικό κόμβο στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας μια πρόκληση για την κεντρική κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, εξέφρασε ανησυχία για την καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «αμερόληπτης έρευνας» στην πρώην βρετανική αποικία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ