- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Πάση θυσία» Brexit θέλει το 54% των Βρετανών
Δημοσκόπηση δίνει καθαρή εντολή αποχώρησης στον Μπόρις Τζόνσον
Brexit: Το 54% των ψηφοφόρων στη Βρετανία τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ «πάση θυσία».
Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να προχωρήσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία», ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την αναστολή της λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων, καταδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Daily Telegraph και δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα.
Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός ΕΕ την 31η Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως του εάν και κατά πόσον θα καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ή όχι, παρά το γεγονός ότι πολλοί στο κοινοβούλιο του ΗΒ εναντιώνονται στο λεγόμενο no-deal Brexit.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes, το 54% του δείγματος της δημοσκόπησης που διενήργησε συμφωνεί με το δήλωση «ο Μπόρις [Τζόνσον] πρέπει να επιτύχει το Μπρέξιτ πάση θυσία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου εάν απαιτείται, για να εμποδίσει τα μέλη της Βουλής να το σταματήσουν».
Ο νέος αρχηγός των Τόρις και πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως θέλει να κλείσει συμφωνία με την ΕΕ, αλλά την ίδια ώρα διαμηνύει πως δεν αποκλείει να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για να αποτρέψει κάθε προσπάθεια των μελών του να εμποδίσουν το διαζύγιο άνευ συμφωνίας.
Η δημοσκόπηση καταγράφει πως το 46% διαφωνεί με την τοποθέτηση αυτή.
Το αποτέλεσμα βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν 1.645 ψηφοφόροι, μετά την αφαίρεση όσων απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.
Η ίδια έρευνα περιέχει επίσης το εύρημα ότι το ποσοστό των Συντηρητικών αυξήθηκε κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες στο 31%, έναντι 27% του δείγματος που δήλωσε ότι θα υποστήριζε την αξιωματική αντιπολίτευση, τους Εργατικούς, αν γίνονταν εκλογές το τρέχον διάστημα. Αυτό το εύρημα βασίζεται στις απαντήσεις 1.783 ψηφοφόρων.
Το συγκεκριμένο στοιχείο συνάδει με ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων, που υποδεικνύουν ότι το ποσοστό των προθέσεων ψήφου των Τόρις καταγράφει αύξηση αφότου ο Τζόνσον διαδέχθηκε την Τερέζα Μέι, η οποία παραιτήθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα, αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το Μπρέξιτ εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.