Κοσμος

Πανικός στη Ρώμη: «Έβρεξε» θραύσματα αεροπλάνου μετά την απογείωση

Ζημιές σε σπίτια και κατοικίες από κομμάτια μετάλλου - Τι συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θραύσματα από κινητήρα αεροσκάφους προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα στη Ρώμη
Θραύσματα από κινητήρα αεροσκάφους προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα στη Ρώμη/© Twitter

«Ήταν σαν σφαίρες» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας για τα θραύσματα από κινητήρα αεροσκάφους που έπεσαν σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Ρώμη.

Πανικόβλητοι, προκειμένου να βρουν ασφαλές καταφύγιο, έτρεχαν το Σάββατο αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες στη Ρώμη, όταν εντελώς ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό κομμάτια μετάλλου. Ορισμένα αντικείμενα έφθαναν σε μήκος τα 20 εκατοστά. Είχε προηγηθεί η απογείωση ενός Boeing 737 της Norwegian Airlines από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο.

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Messagero», υποστήριξε: «Ήταν σαν σφαίρες. Το πουκάμισό μου πήρε φωτιά». Ένας άλλος ανέφερε ότι ήταν λες και... έβρεχε σίδερο. «Έμοιαζε με χαλάζι, αλλά ήταν μια ηλιόλουστη μέρα. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως ήταν μια θύελλα από χάλυβα και σίδηρο. Ούρλιαξα και μπήκα, τρέχοντας στο σπίτι» εξήγησε.

Εκπρόσωπος της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση Ρώμη-Λος Άντζελες, παρουσίασε πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες του και επέστρεψε στο αεροδρόμιο.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Boeing παραμένει στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων σε Αιθιοπία και Ινδονησία. Δύο αεροπλάνα, τύπου Boeing 737 Μαχ, παρουσίασαν μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι. Καταγγελίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό, ωστόσο δεν έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί ώστε να αποφευχθούν οι δύο τραγωδίες.

«Τυχερός που είμαι ζωντανός»

Τα ιπτάμενα θραύσματα στη Ρώμη προκάλεσαν υλικές ζημιές σε 25 αυτοκίνητα και 12 κατοικίες. Οι περισσότερες αναφορές καταγράφηκαν στην περιοχή Isola Sacra.

Σημειώθηκε, επίσης, ένας μικροτραυματισμός ενός 54χρονου. Σε δήλωσή του ο τραυματίας υποστήριξε ότι αισθάνεται «τυχερός που είμαι ζωντανός».

 

 

Έξαλλος ο δήμαρχος, θέτει εκ νέου το ζήτημα της ασφάλειας με το αεροδρόμιο

Το παράξενο συμβάν επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της περιοχής, Εστερίνο Μοντίνο, ο οποίος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Περίπου στις 4:40 μ.μ. το Σάββατο, ένα αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci υπέστη βλάβη και έπρεπε να επιστρέψει. Κατά τη διάρκεια της απογείωσης, όμως, έχασε πολλά μεταλλικά κομμάτια που έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος, στη Via Mariotti στην περιοχή Isola Sacra. Κατά την πτώση τους, αυτά τα θραύσματα χτύπησαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, υπόστεγα και άλλα αντικείμενα, καταστρέφοντάς τα. Η τοπική αστυνομία, οι καραμπινιέροι και αξιωματικοί της πολιτικής προστασίας έσπευσαν στην περιοχή. Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει το θέμα της ασφάλειας που έχουμε θέση επανειλημμένα σε διάφορα φόρουμ. Ως διοίκηση έχουμε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα αυτό με το αεροδρόμιο. Πρέπει να επιλυθεί το θέμα, για την ασφάλεια των κατοίκων και των σπιτιών τους». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ