Κοσμος

Βουλγαρία - Ρουμανία: Μέτρα για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Η ρουμανική συνοριοφυλακή ενημερώθηκε από την αντίστοιχη βουλγαρική υπηρεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gourounakia.jpg
Γουρουνάκια / © Pixabay

Στη λήψη μέτρων για τη συγκράτηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου στη Ρουμανία, προχώρησαν οι βουλγαρικές αρχές.

Στη λήψη μέτρων για τη συγκράτηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου στη Ρουμανία, προχώρησαν οι βουλγαρικές αρχές- ιδίως στις περιοχές στα σύνορα των δύο χωρών.

Η ρουμανική συνοριοφυλακή ενημερώθηκε από την αντίστοιχη βουλγαρική υπηρεσία, ότι τέθηκαν σε ισχύ μέτρα, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της εισαγωγής ακατέργαστου και μεταποιημένου χοιρινού κρέατος.

Οι βουλγαρικές Αρχές ενημέρωσαν τις ρουμανικές υπηρεσίες ότι ορισμένες περιφέρειες στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας έχουν πληγεί από την αφρικανική πανώλη των χοίρων και έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, σε αυτές τις περιοχές, έχουν γίνει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία βήματα για την αντιμετώπιση της νόσου.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η Βουλγαρία προχώρησε στην απαγόρευση εισαγωγής πρώτων υλών ή τροφίμων ζωικής προέλευσης που περιέχουν χοιρινό κρέας ή διάφορα άλλα προϊόντα χοιρινού κρέατος. Εξαιρούνται τα τρόφιμα που συνοδεύονται από την απαραίτητη κτηνιατρική πιστοποίηση που τα καθιστά ασφαλή προς βρώση.

Επίσης, οι Αρχές των δύο χωρών θα συνεργαστούν και στον έλεγχο των διερχόμενων οχημάτων που περνούν τα σύνορα και γι' αυτό τον λόγο συνιστούν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα σημεία διέλευσης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα με "ουρές" χιλιομέτρων στα σύνορα.

Στην περιφέρεια της Κονστάντζα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, υπάρχουν πέντε σημεία διέλευσης για μηχανοκίνητα οχήματα, τα οποία διαθέτουν συνολικά εννέα λωρίδες κυκλοφορίας που οδηγούν στη ρουμανική επικράτεια και δέκα λωρίδες που οδηγούν στην έξοδο από τη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ