- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδονησία: Τουλάχιστον ένας νεκρός εξαιτίας του ισχυρού σεισμού
Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι παράκτιων περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προσωρινά
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε χθες στα ανοικτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε χθες στα ανοικτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας, ενώ περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι παράκτιων περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προσωρινά καθώς υπήρχαν φόβοι για τσουνάμι, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.
Οι αρχές της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μέσα σε μερικά λεπτά μετά το σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε χθες βράδυ (τοπική ώρα). Ο συναγερμός διήρκησε τουλάχιστον δύο ώρες, με τους κατοίκους παράκτιων περιοχών να σπεύδουν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, με τον κόσμο να βγαίνει πανικόβλητος από πολυώροφα κτίρια.
Στην επαρχία Μπάντεν της Ιάβας, ένας άνθρωπος έχασε ζωή του από καρδιακή ανακοπή και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
Η υπηρεσία εξήγησε ότι οι κάτοικοι που μετακινήθηκαν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο, μεταξύ των οποίων και 1.000 άνθρωποι που κατέφυγαν στα κυβερνητικά γραφεία της επαρχίας Λαμπούνγκ, επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Λόγω του σεισμού καταστράφηκαν 34 σπίτια και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε δεκάδες άλλα κτίρια, ανακοίνωσε η υπηρεσία.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον Ινδικό Ωκεανό σε απόσταση περίπου 227 χιλιομέτρων από την πόλη Τελούκ Μπετούνγκ στη Σουμάτρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.