- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σύμφωνα με έρευνα οι Γερμανοί ξόδεψαν, κατά μέσο όρο, 1.352 ευρώ για τις κύριες διακοπές τους. Αλλά αυτό το νούμερο δεν λέει όλη την αλήθεια.
Πόσα χρήματα ξοδεύουν συνήθως οι Γερμανοί τουρίστες; Αναλυτική τεκμηρίωση επιχειρεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη σχετική έρευνα της Union Investment. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα το 2018 οι Γερμανοί ξόδεψαν, κατά μέσο όρο, 1.352 ευρώ για τις κύριες διακοπές τους. Αλλά αυτό το νούμερο δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις: ο ένας στους τρεις δεν ξοδεύει πάνω από 750 ευρώ, ένα ποσοστό 28% ξοδεύει μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ και μόλις το 15% των παραθεριστών υπερβαίνει αυτό το ποσό.
Σημειωτέον επίσης ότι οι περισσότεροι Γερμανοί δεν εκδράμουν μόνο μία φορά, για παράδειγμα το καλοκαίρι, αλλά προσπαθούν να βρουν και μέσα στη χρονιά μικρά διαλείμματα ξεκούρασης με προφανή συνέπεια να μειώνεται ο προϋπολογισμός για τις κύριες διακοπές.
Αν συνυπολογίσουμε λοιπόν όλες τις ημέρες διακοπών, επισημαίνει η FAZ, η στατιστική λέει ότι ένα νοικοκυριό στη Γερμανία διαθέτει, κατά μέσο όρο, 4.251 ευρώ. Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει πάνω από 5.000 ευρώ. Βέβαια πολλοί κάνουν οικονομίες για τις διακοπές της χρονιάς, μάλιστα ο ένας στους δύο βάζει στην άκρη τουλάχιστον 50 ευρώ κάθε μήνα. Σε κάθε περίπτωση οι Γερμανοί δεν θεωρούν φυσιολογική συμπεριφορά να δανείζεται κανείς χρήματα για τις διακοπές του. Όπως προκύπτει από την έρευνα, μόλις το 3% θα έπαιρνε «διακοποδάνειο» για να επισκεφθεί τον αγαπημένο του προορισμό.
Πηγή: Deutsche Welle
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.