Κοσμος

Αυτοί είναι δύο ύποπτοι για τον φόνο-μυστήριο στον Καναδά

Δύο έφηβοι, πρώην «αγνοούμενοι», φέρονται να σκότωσαν το ερωτευμένο ζευγάρι που γύριζε τον κόσμο ταξιδεύοντας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύποπτοι διπλής ανθρωποκτονίας
Ύποπτοι διπλής ανθρωποκτονίας στον Καναδά / © EPA/RCMP

Δύο Καναδοί έφηβοι, οι οποίοι θεωρούνταν αγνοούμενοι, κατονομάστηκαν ως οι βασικοί ύποπτοι της διπλής ανθρωποκτονίας στον Καναδά.

Δύο Καναδοί έφηβοι, οι οποίοι θεωρούνταν αγνοούμενοι, κατονομάστηκαν ως οι βασικοί ύποπτοι της διπλής ανθρωποκτονίας στον Καναδά. Τα θύματα είναι ένας αυστραλός τουρίστας και η αμερικανίδα φίλη του αλλά κι ένας ακόμη άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Η αστυνομία εντόπισε ένα ολοσχερώς καμένο και εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι, το οποίο ανήκει στους δύο έφηβους και φίλους: τον 19χρονο Καμ ΜακΛέοντ και τον 18χρονο Μπράιερ Σμεγκέλσκι. Το όχημα βρέθηκε σε επαρχιακή οδό της Βρετανικής Κολούμπια.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και σε απόσταση 500 χλμ. από το σημείο που βρέθηκε το φορτηγό οι καναδικές αρχές είχαν εντοπίσει τις σορούς του ζευγαριού τουριστών. Πρόκειται για τον 23χρονο Λούκας Φόουλερ, που κατάγεται από το Σίδνεϊ και εργαζόταν στον Καναδά, και την 24χρονη Τσίνα Ντις από τη Βόρεια Καρολίνα.

canada-couple.jpg
Ο Λούκας Φόουλερ και Τσίνα Ντις © EPA/NSW POLICE HANDOUT


Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε απόσταση 2 χλμ. από το όχημα των δύο εφήβων. Δεν είναι προς τα παρόν σαφές στην αστυνομία εάν το πτώμα συνδέεται με το όχημα και τους αγνοούμενους νέους, όμως η καναδική αστυνομία θεωρεί πλέον τον Μακλίοντ και τον Σεγκέλσκι ως υπόπτους για τη δολοφονία του άνδρα.

Το ερωτευμένο ζευγάρι που γύριζε τον κόσμο ταξιδεύοντας εθεάθη για τελευταία φορά στο βόρειο Σασκάτσουαν, να επιβαίνει σε ένα γκρι Toyota RAV4 του 2011.

Η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν τους υπόπτους και εάν τους δουν να καλέσουν τις αρχές. Δεν είναι γνωστό εάν οι δυο τους οπλοφορούν ή ποια ακριβώς είναι τα κίνητρά τους.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Λούκας και η Τσίνα δολοφονήθηκαν το βράδυ της 14ης Ιουλίου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ