- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξανά στο σκοτάδι το Καράκας (εικόνες)
Σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» απέδωσε το μπλακ άουτ η κυβέρνηση
Βενεζουέλας: Νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Καράκας και τις μισές Πολιτείες, για «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» κάνει λόγο η κυβέρνηση.
Νέα διακοπή ηλεκτροδότησης στην πρωτεύουσα Καράκας και σε αρκετές πολιτείες της Βενεζουέλας, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση», και υπόσχεται ότι οι υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού θα αποκατασταθούν «το συντομότερο δυνατόν».
«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.
Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές της Βενεζουέλας βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής του ηλεκτροφωτισμού, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου· η διακοπή πλήττει μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Πλήττονται επίσης περίπου οι μισές από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο.
Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών.
Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης —φαινόμενο το οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε «δολιοφθορές» και «επιθέσεις» και η αντιπολίτευση στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης— καταγράφεται εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε χθες ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».
Μία ημέρα νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε καταγγείλει πως αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας προσέγγισε με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο ένα αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο» πάνω από την Καραϊβική θάλασσα την Παρασκευή.
Άλλα δύο μπλακ άουτ έχουν βυθίσει τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι φέτος, το πρώτο τον Μάρτιο, το δεύτερο στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν η χώρα παρέλυσε για μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο απέδωσε τις βλάβες σε «τρομοκρατικές» ενέργειες της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.