Κοσμος

Τουρκοκύπριος δότης σώζει Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Ο Χασάν Γιασιακούρτ έδωσε μόσχευμα μυελού των οστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dotis-toyrkokypriso.jpg
Δότης / © http://www.kibrispostasi.com

Συμβατός δότης μυελού των οστών για ένα παιδί στην Ελλάδα, κρίθηκε ο Τουρκοκύπριος Χασάν Γιασιακούρτ.

Συμβατός δότης μυελού των οστών για ένα παιδί στην Ελλάδα, κρίθηκε ο Τουρκοκύπριος Χασάν Γιασιακούρτ, ο οποίος βρισκόταν στο αρχείο δοτών του ευαγούς ιδρύματος (βακούφικο) «Κεμάλ Σαράτσογλου».

Σε ανακοίνωση του ιδρύματος Κεμάλ Σαράτσιογλου αναφέρεται ότι ο Γιασακούρτ έδωσε χθες μόσχευμα και σημειώνεται ότι μόλις έμαθε ότι είναι συμβατός δότης για ένα παιδί στην Ελλάδα, εθελοντικά φρόντισε να κάνει όλη τη διαδικασία που χρειάζεται και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Να σημειωθεί πως το Κεμάλ Σαράτσογλου»  ιδρύθηκε από τον πατέρα του μικρού Κεμάλ, η ιστορία του οποίου μαζί με τον μικρό – τότε – Ελληνοκύπριο Ανδρέα είχε το 2000 προσελκύσει χιλιάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που έδιναν αίμα για τα δύο παιδιά.

Ο βοηθός συντονιστής του ιδρύματος Κεμάλ Σαράτσιογλου, Σερβέτ Οζεράλπ ευχαρίστησε τον δότη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό κέντρο Αμμοχώστου όπου έγινε η διαδικασία για τη λήψη του μοσχεύματος.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ