Κοσμος

Ήρωας της ημέρας: Ο τροχονόμος που σώζει τη ζωή βρέφους

Καρέ-καρέ η ανάνηψη και πώς το μωράκι άνοιξε τα ματάκια του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση μωρού στις ΗΠΑ
Διάσωση μωρού στις ΗΠΑ / © YouTube

Ήρωας τροχονόμος στη Νότια Καρολίνα σώζει τη ζωή μωρού μόλις 12 ημερών και τιμάται με μετάλλιό του για την ενέργειά του.

Ο τροχονόμος Γουίλιαμ Κίμπρο είναι ο ήρωας και ίσως η πιο συγκινητική είδηση της ημέρας. Η κάμερα που έχει προσαρμοσμένη ο τροχονόμος στη στολή του κατέγραψε καρέ-καρέ τη διάσωση ενός βρέφους, μόλις 12 ημερών.

Αρχικά ο Γουίλιαμ Κίμπρο σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στο Σάμερβιλ της Νότιας Καρολίνα. Ένας από τους επιβάτες εξήγησε ότι έτρεχαν στο νοσοκομείο τη μικρή Ράιλι επειδή την ώρα που έπινε το γάλα της απ’ το μπιμπερό σταμάτησε να αναπνέει. Αμέσως ο τροχονόμος πήρε το βρέφος στα χέρια του και με απαλές κινήσεις του έξανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ).

Το βίντεο με τη σωτήρια επέμβαση έδωσε στη δημοσιότητα του γραφείο του Σερίφη της κομητείας Μπέρκλεϊ στη Νότια Καρολίνα.

Police Officer Saves Baby

«Έλα μωρό μου, κλάψε, κλάψε να χαρείς. Έλα, άνοιξε γλυκιά μου τα ματάκια σου», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Αμερικανός. Όταν το βρέφος έβγαλε δύο μικρές κραυγές, ο τροχονόμος έσπευσε να καθησυχάσει τη μητέρα του που αγωνιούσε: «Μην φοβάστε, αφού κλαίει το παιδί, πάει να πει ότι αναπνέει».

kimbro.jpg
Γουίλιαμ Κίμπρο / © Berkeley County Sheriff'

Στον τροχονόμο απονεμήθηκε αργότερα μετάλλιο για τη διάσωση του βρέφους, ενώ όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Μπέρκλεϊ «αστυνομικοί του τμήματος πέρασαν μετά από λίγες μέρες απ’ το σπίτι του παιδιού και διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ