Κοσμος

Είδε τη νεκρή γυναίκα του σε πακέτο τσιγάρων

Σοκαρισμένος σύζυγος στην Ιταλία κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάπνισμα
Κάπνισμα/© Pixabay

Η τραγική στιγμή που σύζυγος στην Ιταλία αντικρίζει τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε πακέτο τσιγάρων.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας 50χρονος από το Μιζάνο, κοντά στο Ρίμινι, της Ιταλίας, όταν αντίκρισε τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε πακέτο τσιγάρων. Το αποτρεπτικό μήνυμα για το κάπνισμα έδειχνε τη σύζυγό του σε άσχημη κατάσταση να βρίσκεται ξαπλωμένη σε δωμάτιο νοσοκομείου. Η έκπληξη ήταν τεράστια για τον 50χρονο. Άγνωστο παραμένει ποιος έδωσε την άδεια για τη χρήση της φωτογραφίας, με τον άνδρα να ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί η εικόνα. Όπως έγινε γνωστό, κατέθεσε μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία αποζημίωση, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο θάνατος της γυναίκας, τον Νοέμβριο του 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα.

Πώς γίνεται η επιλογή των φωτογραφιών

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι οι εικόνες αυτές επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, χρησιμοποιούνται μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, τα οποία έχουν συσταθεί για αυτόν τον λόγο. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών, οι οποίες εναλλάσσονται στα πακέτα τσιγάρων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάθε χρόνο γίνεται χρήση 14 διαφορετικών φωτογραφιών ετησίως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες σε πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τη μέση της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ