- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα μέλλον με λιγότερο νερό
Και προωθεί την ανακύκλωση των λυμάτων, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να καταναλώνουν λιγότερο
Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού, καθώς ένα «ξηρό» μέλλον πλησιάζει απειλητικά.
Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη χρήση νερού, προωθώντας την ανακύκλωση των λυμάτων και ενθαρρύνοντας τους πολίτες να καταναλώνουν λιγότερο, καθώς ο όγκος των υδάτων στα ποτάμια σταδιακά μειώνεται, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Έπειτα από πολλούς μήνες συζητήσεων με τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες ύδρευσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε σε έκθεσή του ότι θέλει να μειώσει τη χρήση νερού κατά 10% σε μια πενταετία και κατά 25% σε 15 χρόνια.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να προετοιμαστεί η Γαλλία για ένα πιο «ξηρό» μέλλον. Η έκθεση επικαλείται μια κυβερνητική μελέτη που προβλέπει ότι ο μέσος όγκος νερού των γαλλικών ποταμών μπορεί να μειωθεί κατά 10-40% τα επόμενα 50 χρόνια.
«Το νερό είναι ένα από τα πρωτεύοντα ζητήματα στον αγώνα μας για τη σωτηρία του περιβάλλοντος» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Φρανσουά ντε Ριζί, παρουσιάζοντας την έκθεση αυτή στους δημοσιογράφους.
Για να πετύχει τον στόχο της η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνονται υψηλότερες τιμές στους μεγάλους καταναλωτές -όπως για παράδειγμα στα νοικοκυριά που διαθέτουν πισίνα- ωστόσο θα αφήσει τις τοπικές αρχές να ορίσουν τα ποσά. Εκτιμάται ότι ο μέσος Γάλλος χρησιμοποιεί περίπου 150 λίτρα νερού ημερησίως.
«Θα θέσουμε ένα πλαίσιο και μια σειρά πρωτοβουλιών για τις τοπικές αρχές ώστε να αναλάβουν δράση» τόνισε από τη μεριά της η υφυπουργός Περιβάλλοντος Εμανουέλ Βαργκόν.
Μέχρι το 2025 η γαλλική κυβέρνηση θέλει να τριπλασιαστεί η χρήση νερού από βροχή και ανακυκλώσιμων λυμάτων για το πότισμα των φυτών, τα καζανάκια στις τουαλέτες και για άλλους σκοπούς, για τους οποίους δεν απαιτείται να χρησιμοποιείται πόσιμο νερό. Στη Γαλλία, μόλις το 1% του ακάθαρτου νερού ανακυκλώνεται, ενώ στην Ισπανία και την Ιταλία το ποσοστό αυτό φτάνει το 10%, όπως εξήγησε η Μαρί-Ανζ Ντεμπόν, στέλεχος της εταιρείας υδάτων Suez σε δηλώσεις της στο γερμανικό RTL.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.