Κοσμος

Ένα βήμα πριν την Κομισιόν ο Φρανς Τίμερμανς

Πλησιάζουν σε συμφωνία σύμφωνα με δύο διπλωμάτες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φρανς Τίμερμανς
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φρανς Τίμερμανς / © EPA/OLIVIER HOSLET

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησιάζουν σε συμφωνία για να ηγηθεί ο Τίμερμανς της Κομισιόν με δύο διπλωμάτες.

Οι ηγέτες της ΕΕ πλησιάζουν σε συμφωνία για να διορίσουν τον σοσιαλιστή Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η κεντροδεξιά Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είναι υποψήφια για να ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσαν σήμερα δύο διπλωμάτες.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, πρόσθεσαν οι δύο διπλωμάτες.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να ηγηθεί της Κομισιόν, φαίνεται πως θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσαν οι διπλωμάτες, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί έπειτα από περισσότερο από 18 ώρες συνομιλιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την έννοια της πατρίδας, με αφορμή την Παλαιστίνη
Για την έννοια της πατρίδας, με αφορμή την Παλαιστίνη

Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY