- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όρμπαν: Ιστορικό λάθος η επιλογή Τίμερμανς για την Κομισιόν
Διαμαρτύρεται για τον ενδεχόμενο διορισμό του
Η επιλογή του Τίμερμανς για την Κομισιόν θα ήταν «ιστορικό λάθος», δηλώνει πρωθυπουργός της Ουγγαρίας 30/06/2019
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ 'Ορμπαν αποκάλεσε σήμερα "ιστορικό λάθος" την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να τεθεί ο ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν σε αυτή την κρίσιμη σύνοδο στις Βρυξέλλες να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους για να ορίσουν τον νέο επικεφαλής της Κομισιόν, κλειδί για τους διορισμούς στις άλλες κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε επιστολή προς τον Ζοζέφ Ντολ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ, δεξιά), που αναρτήθηκε στο Twitter από την υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας Γιούντιτ Βάργκα, ο 'Ορμπαν διαμαρτύρεται για τον ενδεχόμενο διορισμό του Τίμερμανς.
Αυτό το σενάριο θα έδινε την κορυφαία θέση στον πολιτικό σχηματισμό που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από το ΕΛΚ, στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Το κόμμα Fidesz του 'Ορμπαν είναι μέλος του ΕΛΚ. Ωστόσο η συμμετοχή του στο ΕΛΚ ανεστάλη τον Μάρτιο του 2019 λόγω της επιθετικής στάσης του κατά των Βρυξελλών. Το Fidesz έχει μόνο 12 ευρωβουλευτές που συνδέονται με το ΕΛΚ.
Για τον 'Ομπαν, είναι "ταπεινωτικό" το κόμμα που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, δηλαδή το ΕΛΚ, να αφήσει την κορυφαία θέση της 'Ενωσης για την οποία έδωσε μάχη, σε ένα άλλο, πολύ λιγότερο κατάλληλο.
Η Ουγγαρία ανήκει στις πιο εχθρικές χώρες απέναντι στον διορισμό του Τίμερμανς, μαζί με τις άλλες τρεις της ομάδας των χωρών του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) και την Ιταλία.
Υπ΄αριθμό 2 στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Τίμερμανς έχει κινήσει διαδικασίες για παραβίαση του κράτους δικαίου κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Ο υποψήφιος του ΕΛΚ Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ απορρίφθηκε από τους αρχηγούς κρατών στη σύνοδο κορυφής στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με συνεργάτες του και διάφορες πηγές στους κόλπους του ΕΛΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.