- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΝΤ προς ΗΠΑ-Κίνα: Κανείς δεν κερδίζει από έναν εμπορικό πόλεμο
Το Ταμείο προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξει νικητής στην οικονομική αντιπαράθεση των δύο κρατών
Οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο δεν θα ωφελήσουν κανένα, το μήνυμα Λαγκάρντ προς ΗΠΑ και Κίνα.
Η ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μακροπρόθεσμα δεν θα ωφελήσει καμία πλευρά, δήλωσε τη Δευτέρα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ από την Κουάλα Λουμπούρ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο και Γκαλερί Τέχνης της Bank Negara Malaysia, της Κεντρικής Τράπεζας της Μαλαισίας, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι εντάσεις στις διμερείς σχέσεις δεν ευνοούν το παγκόσμιο εμπόριο, εκτιμώντας πως χώρες όπως η Μαλαισία, που αποτελούν σημαντικό τμήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα βιώσουν επιβράδυνση της ανάπτυξης.
«Δεν εκφράζουμε μια πολιτική άποψη αλλά αυτό που βλέπουμε και παρατηρούμε είναι ότι αυτές οι εντάσεις στο εμπόριο, οι εμπορικοί πόλεμοι δεν είναι επωφελείς για κανέναν» ξεκαθάρισε.
Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, το ΔΝΤ ανησυχεί ότι οι εντάσεις στο εμπόριο θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας την επόμενη χρονιά, καταδεικνύοντας τους δασμούς 25% σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.
«Ανησυχούμε ότι οι εντάσεις στο εμπόριο θα μπορούσαν πραγματικά να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη και η δουλειά που έχουμε κάνει στο ΔΝΤ υποδεικνύει ότι φοβόμαστε πιθανόν μια μείωση κατά 0,5% της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2020 ως αποτέλεσμα των δασμών αυτών» πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της ανέφερε πως οι βραχυπρόθεσμες εκτροπές της εφοδιαστική αλυσίδας σε άλλες χώρες ίσως φαίνεται να προσφέρουν ευκαιρίες αλλά αυτές δεν εξελίσσονται απαραίτητα σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. «Άρα κανείς δεν κερδίζει έναν εμπορικό πόλεμο. Αυτό είναι σίγουρο» κατέληξε η Λαγκάρντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Αυστηροποιούνται οι κανόνες για τα chatbot της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ενισχύσεις από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσουν σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.