Κοσμος

Η Φλωρεντία αποχαιρετά τον «μαέστρο» Φράνκο Τζεφιρέλι

Πλήθος κόσμου στον καθεδρικό του Duomo για το ύστατο χαίρε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηδεία Φράνκο Τζεφιρέλι
Κηδεία Φράνκο Τζεφιρέλι / © EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Χιλιάδες κόσμου είπαν το ύστατο χαίρε στον Φράνκο Τζεφιρέλι στη Φλωρεντία.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στη Φλωρεντία για το ύστατο χαίρε στον «μαέστρο» Φράνκο Τζεφιρέλι, τον σκηνοθέτη που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 96 ετών, και του οποίου η κηδεία τελέστηκε στον καθεδρικό ναό της πόλης.

«Ο Μαέστρο Τζεφιρέλι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα. Εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Αγαπούσε την πόλη αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα.

Σχεδόν 1.500 άνθρωποι πήραν θέση στο εσωτερικό του Ντουόμο, του εμβληματικού καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας, αλλά πολλοί περισσότεροι συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του φημισμένου μνημείου της πρωτεύουσας της Τοσκάνης για το τελευταίο αντίο στον «μαέστρο» που ήταν στενά συνδεδεμένος με την πόλη αυτή.

21267474.jpg
Κηδεία Φράνκο Τζεφιρέλι / © EPA/CLAUDIO GIOVANNINI


Η κηδεία του σκηνοθέτη έγινε παρουσία των δυο γιων του, Λουτσιάνο και Πίπο, και μερικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι.

21267818.jpg
Κηδεία Φράνκο Τζεφιρέλι / © EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Χθες, χιλιάδες κάτοικοι της Φλωρεντίας αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο πέρασαν μπροστά από το φέρετρο του μαέστρο στο Παλάτσο Βέκιο, όπου στεγάζεται το δημαρχείο της Φλωρεντίας, της γενέτειράς του.

Ο σκηνοθέτης, τελευταίος των μεγάλων ιταλών κινηματογραφιστών της γενιάς του, θα ταφεί στο οικογενειακό παρεκκλήσι του κοιμητηρίου των Αγίων Θυρών της Φλωρεντίας.

Italian film director Zeffirelli's coffin arrives in Florence | AFP

Italy: Hundreds mourn director Zeffirelli at funeral in Florence Cathedral

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ