Κοσμος

Ο Ινδός Χουντίνι βούτηξε αλυσοδεμένος στον Γάγγη και δεν ξαναβγήκε

«Αν καταφέρω να απελευθερωθώ, θα είναι μαγικό. Αν όχι, θα είναι τραγωδία», το σχόλιό του πριν βουτήξει από τον γερανό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδός μοναχός στον Γάγγη ποταμό
Ινδός μοναχός στον Γάγγη ποταμό/©EPA/PIYAL ADHIKARY

Ινδός μετρ των αποδράσεων βούτηξε αλυσοδεμένος στον Γάγγη ποταμό και δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια.

Ένας Ινδός μάγος, μετρ των αποδράσεων, βούτηξε την Κυριακή στον ποταμό Γάγγη δεμένος με αλυσίδες. Στόχος του να αποδείξει ότι μπορούσε να λυθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δυστυχώς για εκείνον, τους συγγενείς και τους φίλους του, δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια και οι αρχές τον θεωρούν πλέον αγνοούμενο. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο Σανσάλ Λαχίρι, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τζαντούγκαρ Μαντρέικ» («Ο μάγος Μαντρέικ») πήδηξε στον ποταμό από έναν γερανό, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, πολλών ΜΜΕ και αστυνομικών που είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν επέστρεψε ποτέ στην επιφάνεια. «Ακόμη ψάχνουμε», ανέφερε συγγενής του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

21 χρόνια μετά

Λίγο πριν πέσει στον ποταμο, ο Λαχίρι υποστήριξε ότι είχε επιχειρήσει να εκτελέσει την ίδια απόδραση, στο ίδιο σημείο πριν από 21 χρόνια. «Τότε, ήμουν αλυσοδεμένος μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και με πέταξαν στο νερό από τη γέφυρα Χοουράχ. Χρειάστηκα 29 δευτερόλεπτα για να βγω» εξήγησε. Παραδέχτηκε, όμως, ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. «Αν καταφέρω να απελευθερωθώ, θα είναι μαγικό. Αν όχι, θα είναι τραγωδία» τόνισε.

Το 2013 ο Λαχίρι προσπάθησε να παρουσιάσει για άλλη μια φορά την απόδραση από το γυάλινο κλουβί. Οι θεατές όμως του επιτέθηκαν όταν κάποιοι παρατήρησαν την «αόρατη» πόρτα του θαλαμίσκου από την οποία θα έβγαινε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ