Κοσμος

Σε κατάσταση σοκ το Χονγκ Κονγκ από τη βία και τις οδομαχίες

Κλειστές οι κυβερνητικές υπηρεσίες, ανυποχώρητη η κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χονγκ Κονγκ
Χονγκ Κονγκ / © EPA/VERNON YUEN

Το χειρότερο κύμα βίας και καταστολής των τελευταίων δεκαετιών έχει προκαλέσει σοκ στο Χονγκ Κονγκ που διαμαρτύρεται για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

Κλειστές όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες σήμερα Πέμπτη στην καρδιά του οικονομικού κέντρου του Χονγκ Κονγκ μετά το χειρότερο κύμα βίας και αστυνομικής καταστολής των τελευταίων δεκαετιών.

Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει πλέον διαλυθεί και σήμερα επικρατεί ηρεμία στο σημείο που χθες Τετάρτη διαδηλωτές και αστυνομία έδωσαν στην κυριολεξία μάχες σώμα με σώμα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για  σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της πόλης που εγκρίνει τις εκδόσεις καταζητούμενων στην ενδοχώρα της Κίνας. Η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη παρά τις έντονες αντιδράσεις.



Πάντως το Νομοθετικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ ανέβαλε τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη.

Χονγκ Κονγκ
Χονγκ Κονγκ / © EPA/VERNON YUEN

Η αστυνομία αντιμετώπισε τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών και σπρέι πιπεριού. Τουλάχιστον 72 άτομα, ηλικίας από 15 έως 66 ετών, τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδηλώσεις. Δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Hong Kong extradition bill protests turn violent

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ