- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: «Δεν κάνουμε πίσω, θα τους πάρουμε τους S-400»
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ για τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα
Τη βεβαιότητα του ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην αγορά των S-400 εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά στην αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ. «Έχουμε συνάψει μια συμφωνία (με τη Μόσχα). Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η προσφορά των ΗΠΑ για την πώληση πυραύλων Patriot στην Τουρκία δεν ήταν τόσο καλή όσο η ρωσική προσφορά. Η συμφωνία Άγκυρας-Μόσχας για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 (οπλικό σύστημα που μπορεί να παραδοθεί εντός εβδομάδων) ανησυχεί την Ουάσινγκτον και τους άλλους δυτικούς συμμαχούς της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το ρωσικό σύστημα είναι ασύμβατο με το αμυντικό δίκτυο του ΝΑΤΟ και δημιουργεί απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, τα οποία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει η Τουρκία.
Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα πρότεινε τη σύσταση «κοινής ομάδας εργασίας» με τις ΗΠΑ για να εργαστούν από κοινού πάνω στο ζήτημα αυτό, χωρίς ωστόσο να πει ποια ήταν η απάντηση της Ουάσινγκτον στην πρόταση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Τουρκία συζητάει μια αμερικανική προσφορά για την πώληση πυραύλων Patriot.
«Δυστυχώς η αμερικανική πλευρά δεν μας έδωσε προσφορά που να είναι τόσο καλή όσο αυτή για τους S-400» κατέληξε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, σε μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.